Алясканска овчарка (смес от немска овчарка и маламут)

Изображение на куче от породата аляска овчаркаКакво е аляска овчарка? Алясканската овчарка е смес между немска овчарка и аляски маламут. Това е красиво куче с атлетична външност, изключително интелигентно, с гъста двойна козина, която позволява на аляската овчарка да издържа комфортно на студеното време. Кучето от смес на аляски маламут и немска овчарка, което е получило много социализация по време на кученцето, е склонно да бъде дружелюбно към други кучета. Когато става въпрос за привързаност, аляските овчарки са лоялни към своите семейства и често са много защитни. Кучетата от породата аляска овчарка са чудесни партньори за лов. Въпреки че смесените кучета от породата немска овчарка и маламут може да изглеждат заплашително, те рядко лаят, освен ако не са предизвикани от нещо или някой непознат. Аляските овчарки, които са наследили защитния темперамент на немската овчарка, са отлични кучета пазачи и чудесни кучета пазачи. Кучетата смес от немски овчарки и маламути се нуждаят от подходяща социализация и обучение през целия си живот, за да бъдат добре възпитани семейни кучета. Аляските овчарки са силни кучета, които са пълни с енергия и желание за работа – тази порода не е идеална за семеен домашен любимец, който е щастлив да си стои вкъщи и да си почива по цял ден. Потенциалните собственици трябва да са наясно, че аляските овчарки са енергични кучета, които се нуждаят от упражнения и то много всеки ден. Ако обичате да изминавате километри с кучето си всеки ден, независимо от времето, и разполагате с дом с голям ограден двор, както и с време и желание да прекарвате времето си с голямото си куче – тогава аляската овчарка може да е подходящото куче за вас. В идеалния случай потенциалните собственици трябва да имат опит в работата и обучението на големи и доминиращи породи кучета. Алясканската овчарка не се препоръчва за начинаещи собственици на кучета, тъй като кучето може да бъде предизвикателство по време на обучението и изисква много време за оформяне, обучение в послушание, упражнения и продуктивен живот с работа, за което начинаещите собственици на кучета може да не са подготвени.

Тъй като е кръстоска между немска овчарка и аляски маламут, аляската овчарка е наследила здравия характер от маламута и интелигентността от немската овчарка. Винаги можете да разберете, че това е твърдо куче, благодарение на способността му да оцелява в изключително студена среда. Имайте предвид, че кучето от сместа на маламут и немска овчарка не е хипоалергенно и може да не е подходящо за вас и вашето семейство, ако сте алергични към козината на кучетата. Аляските овчарки произвеждат обилно количество лигавене, което може да бъде овладяно с помощта на инструменти за обезкосмяване, като например четката за обезкосмяване Hertzko.

Ако обаче желаете да притежавате аляска овчарка, подгответе се за допълнителна работа, тъй като това куче изисква много занимания, умствена стимулация и висока степен на поддръжка на красивата му козина.

Комбинацията от немска овчарка и аляски маламут е много успешна. Това е лоялно, любящо, активно и послушно куче. Уверете се, че разполагате с достатъчно пространство в дома си, за да настаните голямото и много активно куче. Започнете рано обучението по послушание, за да отгледате аляската овчарка като добър компаньон за вас и вашето семейство с много уважение и привързаност. Помнете, че лошото обучение на кучето от породата немска овчарка, смес от аляски маламут, може да ви донесе много проблеми с кучето, съседите, децата и дори членовете на семейството. Тогава вероятно ще обвините за това породата, докато недостатъчното обучение и липсата на подходяща социализация и пасивен начин на живот са основните виновници за поведенческите проблеми при тези големи кучета. Затова се уверете, че отделяте време, за да осигурите на аляската овчарка живота, който заслужава, и средствата и тя ще бъде щастливо куче и щастлив собственик, както и щастливи членове на семейството.

Подобно на немските овчарки и аляските маламути, аляските овчарки се нуждаят от цел в живота – тези кучета се справят най-добре в среда, в която им се възлага работа. Скучаещата аляска овчарка ще търси начини да се занимава и може да поеме задачи, които не са желани. Например алясканското овчарско куче може да започне да копае в двора, да започне да защитава прекомерно имота и да не позволява на пощальона да се доближи до дома ви или дори да започне да поврежда мебелите и други предмети от бита поради липса на по-продуктивни занимания. Тази активна порода има много енергия и се нуждае от стопанин, който да може да поддържа кучето активно, правейки продуктивни неща, а не самотно или отегчено. Аляските овчарки се нуждаят от много всеотдайни стопани, които имат няколко часа на ден, които да отделят за упражнения и разходки на кучето, в противен случай прекомерната енергия може да доведе до различни поведенчески проблеми. С кученцата и младите кучета от породата Аляскаска овчарка се работи още повече, тъй като те са по-активни от по-възрастните кучета и се нуждаят от повече физически и умствени занимания през деня, за да бъдат заети и да нямат проблеми.

Продължителност на живота на аляската овчарка

Каква е средната продължителност на живота на Alaskan Shepherd? Очакваната продължителност на живота на алясканската овчарка се оценява на 10 до 13 години. Кучето от смес от немска овчарка и маламут може да доживее до максималния си брой години, ако е добре хранено с балансирана храна и води здравословен начин на живот. Всички здравословни проблеми трябва да бъдат проверени незабавно от ветеринарния лекар, за да се предотврати развитието на сериозни здравословни проблеми.

Аляска овчарка Размер

Алясканската овчарка може да достигне от 21 до 28 инча височина, със заострени изправени уши, бадемовидни кафяви или черни, лешникови, кафяви и сини очи, тъмнокафяв/черен нос, черна муцуна, здраво и мъжествено, тежко костеливо тяло с тегло от 64 до 180 килограма. Кучето смес от немска овчарка и аляски маламут има дълга космата опашка и огромни амортизирани лапи, които са идеални за ходене в сняг. Има причина кучетата от породата аляска овчарка да имат обилна козина около опашката си – тя помага за поддържането на топлината, тъй като кучето се свива и покрива с опашката по време на сън в студено време.

История на аляската овчарка

Документираната история на аляската овчарка датира от 1900 г., въпреки че наложеният им произход не е документиран. Всички знаем, че немската овчарка и аляският маламут са усърдни работни кучета, а хибридът между тях е създал страхотно куче, което е наследило много неща – от характера и интелигентността до структурата на тялото – от родителските породи. Аляското овчарско куче е получило признание още през 2009 г. от Международната асоциация на дизайнерските кучета.

Кратка история на родителите на аляската овчарка

Немска овчарка
Немската овчарка е един от родителите на Алясканската овчарка е световноизвестна порода работни кучета. Кучетата от породите Аляски маламут и GSD микс са много верни на своите стопани, надеждни към семейството си. Кучето смес от маламут и немска овчарка е създадено от Макс фон Стефани след развъждането на доста овчарски кучета. Трябва да знаете, че немските овчарки са били използвани през Първата и Втората световна война, тъй като са били лесни за обучение и верни. Аляските овчарски кучета наследяват силния стремеж към работа, високата интелигентност и здравата конструкция на двете родителски породи.

Аляски маламут
Ако разгледаме накратко историята на аляския маламут, той е огромно, силно и много привлекателно куче, което произхожда от Арктика. Това куче е било сред първите, опитомени от хората като работно куче, което след това е пренасяло тежки товари на шейни за своите стопани, ловувало е храна в снежна Аляска и е пазело от натрапници комплекса на стопаните си. Те са били добър компаньон и солидно работно куче.

Доставка на аляска овчарка

Диета за аляска овчарка

Тъй като аляската овчарка е много голямо куче, то трябва да се храни с добре балансирана храна, състояща се от витамини, протеини, въглехидрати, нишесте и храни с високо съдържание на калций. Делът на протеиновите храни трябва да е по-голям, тъй като това е много активно куче, което се нуждае от качествени храни, даващи енергия, и храни за изграждане на мускули. Осигурете на кучето достатъчно количество говеждо, птиче месо и риба без кости. Мазнините също са от съществено значение за правилния растеж и здравето на кучето. Аляската овчарка трябва да се храни поне два пъти дневно. Към диетата могат да се добавят здравословни храни като варени моркови и зеле, за да се осигурят на кучето фибри и фолиева киселина за цялостното му здраве. Можете също така да добавите някои въглехидрати като овесени ядки, ечемик, ориз, смесени с брашно. Суха беззърнеста храна като Orijen и беззърнеста храна Wetlands също може да се дава на аляското овчарско куче, която е също толкова здравословна. Точно както хората обичат змийската храна, така и аляската овчарка обича тази закуска от костно брашно.

Водата също е от съществено значение за хидратацията и подмладяването на аляското овчарско куче. Кучето трябва винаги да има на разположение много чиста вода за пиене. Ако отглеждате това куче от кученце, можете да му давате поне половин литър на ден за правилното формиране на костите и зъбите.

При кученцата се уверете, че аляската овчарка яде храна за кученца, която не съдържа алергени, а също така е богата на протеини и мазнини. След половин година можете да преминете към храна за възрастни кучета. Не забравяйте да не прехранвате кучето си, за да избегнете затлъстяване и други здравословни проблеми.

Освен това имайте предвид, че аляските овчарки трябва да се хранят в чисти и здрави купички, за да се избегне разпиляване на храната по пода по време на хранене. Уверете се, че вашето куче от сместа Маламут – овчарка се храни бавно, за да избегнете подуване и подуване на корема. За аляските овчарки се препоръчва използването на купички за бавно хранене, които предотвратяват подуването на корема.

Изисквания към упражненията на аляската овчарка
Тъй като аляската овчарка е потомък на много трудолюбиви родители, нейните енергийни нива са много високи. Този вид кучета се нуждаят от поне един час упражнения дневно и са идеални за стопани, които обичат дългите разходки и джогинга. Аляските овчарки обичат да са на открито и винаги можете да вземете аляското овчарско куче на походи с вас и в паркове, за да се срещнете с други кучета за социализация и кучешки игри. Избягвайте да упражнявате Алясканската овчарка по време на много горещо време, тъй като кучето може лесно да прегрее предвид количеството козина, което има.

Връзка на аляската овчарка с деца и домашни любимци

Алясканската овчарка, която е отглеждана заедно с деца, може да бъде добро семейно куче. Винаги наблюдавайте играта на децата си с голямото куче и се уверете, че те не го дърпат за опашката или не играят грубо с аляската овчарка. Научете децата си да се отнасят с уважение към кучето. Също така въведете строги правила за децата си, като например никога да не се приближават до кучето, когато то се храни или спи.

Алясканската овчарка, която е получила достатъчно социализация като кученце, обича да общува с други кучета и домашни любимци. Създайте си време да посещавате приятелите си, които имат кучета, и вземете кучето си с вас, за да може домашният ви любимец да се социализира с тях. Обучавайте Вашата аляска овчарка да се отнася дружелюбно към други домашни любимци, като например папагалите и котките Ви, още от кутрето, когато кучето е много по-лесно да се социализира правилно.

Най-добър дом за алясканското овчарско куче

Аляската овчарка е работно куче, което е много енергично. Това голямо работно куче е най-щастливо, когато се отглежда в голям комплекс с достатъчно пространство за упражнения. Преди да се решите да си купите това куче, уверете се, че разполагате с просторен ограден заден двор. Това куче не е подходящо за големите градове, но може да бъде идеален домашен любимец в селски район, където има достатъчно пространство за радост на кучето. Уверете се, че ежедневно извеждате алясканската овчарка на разходка и игра в парка, за да поддържате активността и стимулите на вашата алясканска овчарка. Ако разполагате с басейн, това е още по-добре за кучето, тъй като можете да го оставите да плува, за да разтегне мускулите си и да се разхлади в горещото време. Не забравяйте да избършете добре ушите на Алясканската овчарка след плуване, за да предотвратите ушни инфекции.

Как да почиствате аляска овчарка

Кучетата от породата Аляска овчарка имат гъста двойна козина, която е подходяща за адаптирането им в места със студено време. Освен че е гъста, козината на кучето е права и със средна дължина. Козината на аляската овчарка не е склонна да се заплита и трябва да се почиства и поддържа ежедневно. Линее ли аляската овчарка? Маламутите и смесените кучета от породата немска овчарка линеят много, особено през есенния и пролетния сезон. Бъдете подготвени за много кучешки косми из къщата и си вземете хубава прахосмукачка за кучета, която ще ви помогне драматично да поддържате пространството си чисто от хвърлените кучешки косми, тъй като те ще са много, особено през месеците на силно линеене.

Козината на аляската овчарка се предлага в множество различни цветове, които се наследяват от родителите.

Козината на аляската овчарка се нуждае от системно разресване с четка с твърд косъм, особено през сезона на линеене. Това може да се прави няколко пъти седмично, за да се отстрани изхвърлената козина. Освен четкането, аляските овчарки трябва да се измиват при нужда с шампоан за кучета и да се подсушават добре, за да се поддържа добра хигиена и да се запази чистата миризма на кучето. Зъбите на кучето трябва да се мият поне веднъж дневно за свеж дъх и здрави венци. Можете да закупите четки за кучета и ензимна паста за кучешки зъби от магазините за кучета или ветеринарните клиники.

Подрязването на ноктите на аляската овчарка също е част от грижата за животните и трябва да се прави поне веднъж на няколко месеца или когато аляската овчарка има дълги нокти, които могат опасно да одраскат вас и членовете на семейството ви или дори да разкъсат тъканите в къщата. В ноктите на кучето има нерви и вени, които са болезнени до степен на кървене, ако са прекалено къси. Като собственик на аляска овчарка си купете достатъчно остра и твърда нокторезачка за правилно изрязване на ноктите на кучето. Можете дори да стигнете до изпиляване на ноктите, за да запазите краищата им гладки и оформени. Гримирането на големи кучета като аляската овчарка трябва да започне рано, докато кучето е още кученце и може лесно да бъде обучено да приема гримирането.

Освен това, когато се грижите за алясканската овчарка, винаги проверявайте за зачервяване на лапите, очите, носа, ушите и устата на кучето. Бъдете достатъчно предпазливи и винаги посещавайте ветеринарна клиника в случай на някакви недостатъци, като например прилив и необичайна чувствителност, които могат да показват признаци на инфекция.

Обучение на аляска овчарка

За да осигурите солидна основа, уверете се, че сте започнали обучението на кученцето си по послушание рано. Можете също така да запишете кученцето си от породата Аляскаска овчарка в детска градина за обучение по послушание, за да улесните процеса на обучение. Ето някои съвети, които трябва да следвате при обучението на алясканската овчарка:

Започнете да обучавате алясканската овчарка още от кученце, тъй като кученцата се обучават по-лесно от възрастните аляскански овчарки.
Не бъдете прекалено строги към кучето, когато то не се подчинява, и го хвалете, когато направи нещо положително.
Още в началото установете лидерство над кучето си. Аляската овчарка има доминираща личност и има нужда да вижда лидер в своя стопанин.
Показвайте на своята аляска овчарка любов и привързаност и се грижете добре за нея, а кучето ще ви отвърне с любов и ще се научи да ви уважава, както и да ви защитава.

Обучение на алясканска овчарка на гърне

Обучението на гърне е от съществено значение за аляската овчарка, за да бъде тя по-приятен семеен домашен любимец. Като собственик на куче трябва да предприемете мерки за обучение на вашата аляска овчарка на гърне още от кученце. Използвайте правилна процедура, подходящи подкрепления и бъдете търпеливи в процеса на обучение на гърне за постигане на добри резултати.

Започнете с обучението в сандъци като първи урок за обучение на гърне. Това е така, защото кучетата, обучени в клетки, харесват клетките, тъй като те създават безопасно пространство, където кучето може да почива и спи. Кучетата също така не обичат да използват своя клетката като тоалетна и са склонни да чакат да бъдат изведени навън или на мястото за гърне, за да се облекчат. Никога не затваряйте кучето си в клетката за повече от няколко часа, тъй като това може да доведе до различни поведенчески и психологически проблеми. Имайте предвид, че младите аляски овчарки имат по-малък пикочен мехур и не могат да чакат с часове, за да използват гърне, и ще трябва да се облекчават в кратера, ако нямат друг избор. Кученцата от породата Аляска овчарка трябва да бъдат отвеждани до мястото за гърне всеки път, когато покажат готовност за гърне, като помиришат пода. Може да се наложи да използват гърнето толкова често, колкото на всеки час или няколко часа. Обикновено кученцата от породата Аляска овчарка трябва да се облекчават след хранене, след събуждане от сън или на всеки няколко часа.

След като се сдобиете с идеалната кошара за вашето куче, определете идеалното място или ъгъл на открито, което може да служи за тоалетна на кучето. Наблюдавайте внимателно поведението на вашата аляска овчарка. Ако кучето ви започне да подсмърча по пода или да се движи в кръг, незабавно отведете кученцето от породата Алясканска овчарка на мястото за тоалетна. След като кучето ви свикне да посещава мястото за гърне, винаги го възнаграждавайте с малко здравословно лакомство всеки път, когато то се облекчава там, и използвайте и вербално поощрение. Обучението на Вашето куче от породата Аляска овчарка на гърне не трябва да отнема повече от няколко месеца. До този момент трябва да сте постигнали успех и кучето да го прави само, без да бъде наблюдавано.