Боксадор (смес от боксер и лаборатория)

Изображение на кучето боксадорКакво е боксадор? Боксадор е кръстоска между боксер и лабрадор ретривър. Известен също като боксердор, боксерлаб и лабоксер, боксадорът е наследил много добри качества от двете си родителски породи.

Интелигентни и много предани, боксадорите са чудесни кучета компаньони за активни самотни хора и за енергични семейства, които обичат дългите ежедневни разходки със семейното куче. Тези средно големи до големи кучета се съобразяват с настроението на стопаните си и най-много от всичко обичат да получават е много внимание.

Баксадорите се обучават лесно и се разбират с всички в домакинството, включително с децата и другите домашни любимци. Кучетата от смес боксер-лаб искат да бъдат част от всичко, което прави семейството им. Заради игривия си характер баксадорите се развиват добре в домове с големи дворове, където могат да играят. Боксадорите не трябва да бъдат оставяни сами за дълги часове и могат да започнат различни лоши прояви като лаене, дъвчене и копаене, когато са отегчени или самотни.

Очаквана продължителност на живота на смес от боксер и лабрадор ретривър

Каква е продължителността на живота на кучето боксадор? Боксадорите живеят средно от 12 до 13 години. Фактори като начин на живот, диета, общо здравословно състояние на кучето от смес от лабрадор и боксер ще повлияят на продължителността на живота на кучето.
Размер на боксадор
Колко големи стават кучетата боксадор? Кучетата от породата лабрадор ретривър и боксер са със среден до голям размер, а кучетата боксадор могат да бъдат както по-големи, така и по-малки в зависимост от размерите на родителските кучета. Кучетата боксер-лабораторна смес обикновено тежат между 50 и 90 килограма, а ръстът им варира между 23 и 25 инча в раменете.

Темперамент на кучетата от смес на боксер и лабрадор

Боксадорите са интелигентни и имат високи нива на енергия. Някои кучета боксадори могат да бъдат лесни за обучение, докато други, особено тези боксадори, които имат упоритостта на боксера, ще се нуждаят от убеждаване. Въпреки че с ранно обучение упоритата жилка може да бъде овладяна по-лесно. Боксадорите се чувстват добре в семейства с големи дворове, тъй като обичат да играят. За да поддържате стимулите на кучето боксер микс, ще трябва да му обръщате много внимание и да го занимавате с различни дейности.

Собственик на куче, който не винаги е вкъщи, трябва да помисли за назначаване на човек, който да поддържа активността на кучето от боксерска смес. Кучетата от породата боксер са най-подходящи за хора, които разполагат с много време и внимание, за да ги посветят на семейния любимец. Оставянето на боксадорското куче скучаещо и самотно в продължение на часове може да доведе до деструктивно поведение, като лаене, дъвчене и копаене.

Започнете занимания по социализация рано през първите месеци от живота на боксадорското куче. Социализацията ще запознае кучето с други домашни любимци в дома, както и с нова обстановка, звуци и преживявания. Боксадорите обикновено се разбират добре с други домашни любимци, тъй като не притежават силни инстинкти за плячка. Въпреки че с други кучета боксадорите могат да бъдат малко по-отчуждени, това е черта, която лесно може да се ограничи чрез ранна социализация с други приятелски настроени кучета.

Изисквания към упражненията на боксадора

Предвид факта, че боксадорите са високоенергийни кучета, кучетата от породата Boxer Lab Cross се нуждаят от доста упражнения. От един до два часа ежедневни упражнения трябва да са идеални, за да се гарантира, че кучето ви ще остане силно и здраво и ще изгори част от тази изобилна енергия. Кучетата от породата Лабер Боксер Кръстоска се нуждаят и от много умствена стимулация, като например обучение или интерактивни игри, които поддържат мозъка на вашия домашен любимец активен.

Боксьорите намират за много интересни и игри като фризби и апортиране. Въпреки това избягвайте упражнения с голямо натоварване, които могат да предразположат вашия домашен любимец към заболявания, свързани със ставите, и особено когато са кученца и ставите им все още растат. Силно въздействащи са упражненията, които включват много скачане или скачане и тичане, скачане нагоре или надолу по стълбите и т.н. Упражненията с ниска степен на въздействие, като ходене и плуване, са чудесни за кучета като боксер.

Въздържайте се от дейности, които включват силно скачане, и от такива, които натоварват ставите на кучето. Избягвайте да изтощавате кучето от породата боксер-лабораторна смес до степен, при която то ще ходи тромаво или ще увреди незрелите стави. Инвестирайте в играчки за кучета, които стимулират психиката на кучето, като например играчки-пъзели и играчки с дозатори за лакомства. Наличието на просторен ограден двор е голям плюс за всеки собственик на енергично куче, защото боксерите обичат да изследват и да се упражняват в двора в допълнение към ежедневните разходки. Ако боксадорът все още се държи хипер, това обикновено означава, че кучето може да се възползва от повече стимулация и все още има много енергия.

Подходящи ли са боксадорите за семейства с деца? Боксадорите се разбират добре с деца от всички възрасти и са чудесни другари за игра. Собствениците на кучета трябва да научат децата как да взаимодействат с кучетата безопасно и правилно. Дърпането за опашката или отнемането на храната на кучето, докато то все още се храни, не са поведение, на което децата трябва да подлагат кучетата. Научете децата да не се намесват в работата на кучето, докато то спи, почива или се храни.

Не оставяйте кучето с децата без надзор. Кучето ще се справя отлично с другите домашни любимци в дома, включително котките, когато бъде социализирано в началото на живота си.

Потенциалните собственици на боксадор, които възнамеряват да закупят кученцата си, трябва да го направят от опитни развъдчици. Това е така, защото те могат да предоставят информация за външния вид, характера и дори размера на кученцето, когато то порасне. Освен това те трябва да могат да предоставят медицински документи на родителите на кученцето, за да се изключат възможностите за наследствени заболявания. Много хора избират да осиновят боксадор от местен приют, което е чудесен начин да спасите боксадор и да му осигурите щастлив живот. Научете колкото се може повече за кучето, което осиновявате, и не забравяйте да зададете много въпроси по отношение на темперамента на кучето, как то се държи с други кучета и хора, здравната история, ако има такава, нивото на обучение и т.н. Колкото повече знаете за боксьора, който планирате да осиновите, толкова по-добре ще сте подготвени, когато кучето пристигне у дома.

Социализирайте кученцето боксадор колкото е възможно по-рано с други домашни любимци и различни видове хора. Излагайте го на различни среди, звуци и места. Това ще подобри социалните умения на кученцето, като същевременно ще стимулира ума му. Не забравяйте да поддържате социализацията кратка и позитивна, за да сте сигурни, че кученцето ви ще извлече максимална полза от тези важни житейски уроци.

Как изглеждат боксадорите?

Боксадорите са едри кучета със здрави и атлетични тела. С леко прибрани талии, тези кученца са с добри пропорции, дълбоки гърди и дълги крака. За разлика от родителите си лабрадори, кучетата от смески на лабрадори имат по-широки и по-тежки черепи, а муцуните им са малко по-издължени от тези на боксерите.

Боксадорите имат паднали уши, които варират по размер от малки гънки до дълги гънки, което наподобява тези на лабрадорите. Боксадорите имат тъмнокафяви очи и къса козина, която се предлага в различни цветове. При смесените кучета, като боксадорите, може да се окаже почти невъзможно да се предвиди как ще изглежда кучето боксадор, когато порасне. За разлика от чистокръвните кучета, боксадорите наследяват различни черти от родителите си, което прави всяко боксадорско куче толкова уникално на външен вид и по темперамент.

Как да се грижим за кучето боксадор?

Кучетата от породата боксадор имат къса козина, която се предлага в различни цветове, сред които черно, бриндле, кафяво, бяло и тен. В други случаи кучето от смес на лабрадор и боксер може да има комбинация от цветове и да демонстрира съчетание от черно и бяло, тен и кафяво или бяло и кафяво. Цялостното поддържане обаче зависи от това кои гени на родителите преобладават в боксадора.

Боксадорите с по-дълга козина ще изискват повече грижи в сравнение с тези с по-малко козина. Очаквайте засилено линеене през пролетния и есенния сезон, което ще изисква козината да се четка по-често. Като цяло грижата за боксадора е доста лесна, тъй като повечето от тях имат къса козина, която се нуждае от периодично четкане.

Боксадорите не са подходящи за екстремни метеорологични условия поради късата си козина. Собствениците на кучета ще трябва да ги обличат в топла козина през студения сезон.

Грижи за боксадор

Следете за профилактичните прегледи при ветеринарния лекар, за да сте сигурни, че кучето ви е винаги здраво. Вашият ветеринарен лекар може да ви помогне и с график за рутинни грижи. Следете за диетата на кучето си, нека тя да бъде добре балансирана и с необходимите хранителни вещества. Хранете пълнолетния си боксадор два пъти дневно, за да предотвратите подуване на корема. Използвайте чинии за бавно хранене на кучета.

Чистотата също трябва да бъде силно поддържана, като се уверите, че редовно проверявате ушите на кучетата си за вредители и замърсявания. Ушите на боксадорите често са сгънати и могат да бъдат податливи на заразяване с вредители и бактерии, което може да доведе до ушни инфекции, ако не се почистват добре.

Ноктите на боксадора също трябва да се подрязват, когато пораснат. Не трябва да се чува как ноктите на кучето щракат по пода. Ако можете да чуете как ноктите на кучето издават щракащ звук, когато кучето ходи по дървен под, значи е време да подрежете ноктите на кучето. Внимавайте да изрежете само самия връх на ноктите, за да не нараните случайно кръвоносните съдове, разположени в ноктите на вашия домашен любимец.

Устното здраве на боксерите е друг фактор, за който трябва да внимавате, те изискват зъбите им да се мият ежедневно само с кучешка паста за зъби. Добрата грижа за зъбите на вашия домашен любимец гарантира, че кучето ви няма да има натрупани плаки по зъбите, както и лош дъх. Добрата грижа за зъбите помага да запазите здравето на кучето си.
Боксер Лаб Микс обучение на гърне
Възползвайте се от факта, че то обича да се храни, като все пак използвате малки лакомства като награди за всеки постигнат етап. Не забравяйте да останете спокойни и съсредоточени, като същевременно включвате техники за положително укрепване. Суровото отношение към кучето няма да доведе до положителни резултати. Поддържайте сесиите за обучение кратки и забавни. Малките кученца може да не разполагат с дълго време за концентрация на вниманието и по-дългите сесии за обучение могат да бъдат контрапродуктивни. Петминутни тренировки, които се провеждат 3-4 пъти през деня, могат да бъдат много ефективни, особено при използване на положително подсилване.

Как да обучим кученцето боксадор на гърне?

Боксадорите са много интелигентни кученца, но могат да бъдат малко упорити, когато не искат да правят нещо. Ранното обучение е добро начало. Започнете да обучавате на гърне веднага след пристигането на кученцето в дома ви, за да започнете да формирате добри навици веднага.

Ето стъпките, които трябва да следвате при обучението на кученцето боксадор на гърне

Щом кученцето Boxador навърши около седем седмици, то е способно да ходи и да се учи. Започнете обучението на гърне на този етап. Не чакайте кученцето да навърши 12 седмици и повече. Това ще бъде твърде късно, тъй като кученцето вече ще е започнало да развива лоши навици, които няма да е лесно да се ограничат.

Изберете постоянно място в двора си, където кученцето ще ходи всеки път, когато трябва да се изкакаля. Избягвайте да обърквате кученцето боксер-лабораторна смес, като го водите на различно място за какане.

Завържете каишката за нашийника на кученцето боксер, докато го водите до мястото за изхождане. Можете да решите да използвате думи като “Хайде да ходим на гърне” или “Отиди да пишкаш”. Останете в района, докато кучето не си свърши работата.

Хвалете кученцето боксадор всеки път, когато то отиде правилно. Думи като “Добра работа!” може да използвате, за да насърчите кученцето да го направи добре следващия път. Можете също така да наградите кученцето с лакомства, приятна разходка или с любима играчка.

Поддържайте график, като извеждате кученцето си да ака по едно и също време всеки ден. Поддържането на редовен график на хранене ще помогне да се предвиди кога кученцето трябва да пишка. Въпреки че много кученца са готови да пишкат след игра, след хранене или пиене, след сън и всеки път преди заспиване през нощта, за да предотвратите инциденти.

Тези стъпки трябва да се повторят няколко пъти и ще се справят по-добре собствениците с оградени дворове. Скоро кучето ще ходи до тоалетната само, без каишка. Това може да отнеме няколко седмици, но скоро ще даде резултат. Всичко, което се изисква, е вашето внимание към поведението на кучето, свързано с готовността му за ходене на гърне, малко търпение и последователност.

В случай на инцидент в къщата, почистете добре мястото. Никога не наказвайте кучето си за инциденти – това само ще обърка допълнително вашия домашен любимец. Подобно поведение ще намали връзката между вас и кученцето или още по-лошо – кученцето може да започне да се страхува от вас, а това не е това, което искате да се случи.