Кокер шпаньол Голдън ретривър микс (Cogol)

Изображение на кучето Голдън ретривър Кокер шпаньол миксКакво е Голдън кокер ретривър? Голдън кокер ретривър микс е хибридно куче, което се получава при кръстосване на голдън ретривър с кокер шпаньол. Голдън кокер ретривърът наследява много черти от чистокръвните си родители. Голдън кокер ретривърът е лоялен, има щастлив нрав, безкраен запас от любов и е подходящ за семейства с деца. Като смесица между предания кокер шпаньол и общителния голдън ретривър, това куче е изключително активно, интелигентно и изключително дружелюбно.

Наричан още Когол и Дакота спортни ретривъри, голдън кокер ретривърът ще ви държи активни. Като една от породите кучета, които завладяха царството на дизайнерските кучета, този очарователен микс наистина ще блесне като чудесен спътник на всяко любящо семейство. Освен че са сладки и игриви, тези кученца със сигурност ще добавят топлина и смях в дома ви.

За всеки, който иска да има супер любвеобилно куче, трябва да помисли за златистия кокер ретривър като за първокласно семейно куче. Те обичат да участват в ежедневните дейности на семейството. Това включва свободното време и забавленията, като например излизане на разходки, излежаване и гушкане на дивана и изпълняване на различни задачи. Тъй като голдън кокер ретривърът е куче с високи нива на енергия, коголът е напълно подходящ за домове с двор, но не е подходящ за апартаменти или малки жилища.

Смята се, че златният кокер ретривър се е появил за първи път преди около 20 години. Тъй като е сравнително нова дизайнерска порода, има малко документирана информация за историята на тази порода. Но можете да научите повече за произхода на тази порода, като се задълбочите в историята на чистокръвните родители.

Произхождащ от Шотландия, голдън ретривърът винаги е бил известен с високите си способности да поема задачи, основани на послушание и ловкост. Освен това те се ползват с отлична репутация заради високото ниво на интелигентност. От друга страна, кокер шпаньолът е куче от Испания, където е добре познато като чудесен ловец. Кучето е имало специален опит в проследяването и сплашването на птици.

Въпреки че кокер ретривърът е добре познат като хибридно дизайнерско куче от доста години, много от тези кучета за съжаление са се озовали в приюти. Ако обмисляте да добавите в дома си златен кокер ретривър, може да помислите за посещение на местните приюти и спасителни групи.

Родословие на голдън кокер ретривър

Тъй като е смесен хибрид от двама чистокръвни родители, Златният кокер ретривър е доста непредсказуем. Това се отнася дори за кученцата от едно и също кучило. Поради това кучето все още не е признато и регистрирано от Американското киноложко дружество (AKC) като истинска порода. Въпреки това то е получило признание от няколко хибридни клуба в Америка, в случай че желаете да получите някакви документи, свързани с това куче.

Първото потомство, получено от кръстосването на чистокръвни родители голдън ретривър и кокер шпаньол, е известно като потомство от първо поколение (F1). Второто поколение е известно като F2 и цикълът продължава. За да се получи чистокръвен голдън кокер ретривър с предвидими качества, може да са необходими няколко поколения и години.

Външен вид на голдън кокер ретривъра

Тези кучета заимстват външния си вид от двамата си чистокръвни родители. Подобно на голдън ретривърите, те се предлагат в различни цветове – от кремав, златист, червено-златист и черен. Те заимстват малкия си ръст и разперени уши и други външни белези от родителите си от породата голдън ретривър.

Кръстоските от второ поколение на голдън кокер ретривъри се отличават с много пухкава козина, която е подобна на тази на родителите. Винаги имайте предвид, че външният вид на кръстоските не води до предсказуеми резултати. Вашето кученце от породата Когол може да прилича много на чистокръвните си родители или дори да има доста различен външен вид. Например никога не можете да знаете какъв цвят или текстура ще има козината на кучето. Външният вид на кученцата остава загадка, докато растат. Този елемент на загадъчност се харесва на повечето собственици на кучета, тъй като кученцата ще бъдат различни и уникални от останалите.

Очаквана продължителност на живота на голдън кокер ретривъра

Колко дълго живеят кучетата от породата голдън кокер ретривър? Животът на кучетата, които са наполовина голдън ретривър, наполовина кокер шпаньол, варира между 10 и 13 години. При подходящи грижи и здравословен начин на живот продължителността на живота на кучето от породата Когол може да достигне 15 години.

Размер на голдън кокер ретривър

Колко големи стават кучетата от породата голдън кокер ретривър? В резултат на различията в размерите на голдън ретривъра и кокер шпаньола размерите на смеските от голдън и кокер могат да варират в широки граници. Средното тегло на кучетата от породата Голдън Кокър Ретривър е от 30 до 45 килограма, като някои от тях са по-малки или по-големи. Височината може да варира от 14 до 20 инча. Ако се случи така, че вашият развъдчик предлага миниатюрни или играчки голдън кокер ретривъри, просто се уверете, че малкият размер на кученцата е очакван в зависимост от размера на родителите. Като цяло размерът на възрастните голдън кокър ретривъри до голяма степен зависи от размера на техните родителски кучета. Родителите, които са по-малки от средното, ще дадат дребни или миниатюрни голдън кокър ретривъри, докато по-големите родители ще дадат голямо потомство.

Голдън ретрийвър кокер шпаньол микс Темперамент на кучето

Златният кокер ретривър е напълно семейно куче, което е изключително любвеобилно и много активно. Голдън миксът бързо създава любящи връзки със семейството си и обича да придружава хората, докато те извършват ежедневните си дейности и задачи. Златният кокер ретривър никога няма да се справи добре, когато остане сам за дълъг период от време. Той може да развие деструктивно поведение, когато му е скучно.

Ако обичате да прекарвате много време навън в походи, дълги разходки или други дейности, голдън кокер ретривърът с удоволствие ще ви придружава. След дълъг ден, изпълнен със здравословни действия, кучето ще се отпусне, ще се гушне заедно с вас, докато се възстановява на дивана. Кучетата от сместа кокер шпаньол са и чудесни партньори за игра с деца. Когато става въпрос за много малки деца, се препоръчва надзор.

Тъй като са умни и интелигентни кучета, има нужда да включите задачи за послушание и апортиране в дневния им график, за да поддържате физическото и психическото им здраве. Със своя сладък и любящ темперамент златните кокер ретривъри са много очарователни кучета. Когато се запознават правилно с други домашни любимци и с кученца, те могат да бъдат много дружелюбни и общителни, когато пораснат. В противен случай е вероятно кучетата да станат отчуждени, когато пораснат без подходяща социализация.

Голдън кокер ретривърите са твърде дружелюбни и не могат да се използват като кучета пазачи. Повечето кучета от породата Голдън кокер ретривър дори няма да лаят или да вдигат тревога, ако непознат се приближи до къщата. Поради това не трябва да разчитате на голдън кокер ретривъра да охранява дома ви или да осигурява някаква форма на сигурност. Тези кучета са чудесни като домашни любимци компаньони и не са подходящи за хора, които си търсят куче пазач или куче охранител.

Голдън ретрийвър кокершпаньол микс куче се радва на компанията на деца. Игривият и общителен темперамент на тези кучета е много подходящ за активни семейства с деца, които разполагат с хубав голям двор, където кучето може да играе на апорт и да тича с децата.

Както се очаква от такова любвеобилно и семейно куче, голдън кокер ретривърът няма проблеми да се разбира добре с други домашни любимци и деца. Игриво и нежно по характер, кучето от породата Голдън микс лесно ще се превърне в чудесни приятели за игра с вашите деца.

Когато са в обкръжението на други домашни любимци, голдън кокер ретривърите се чувстват много добре. Социализирането на кучето от породата Когол от ранна възраст е много важно и помага за отглеждането на уверен домашен любимец, който може да се чувства комфортно сред различни хора и животни.

Изисквания към упражненията на голдън кокер ретривъра

Поради високите нива на енергия, които голдън кокер ретривърът има, кучето се нуждае от минимум 60 минути активност всеки ден. Кучетата от смес на голдън ретривър и кокер шпаньол обичат да апортират, да плуват и с удоволствие ще ви придружават по време на джогинг. Уроците по послушание и други кучешки спортове могат да помогнат на вашия голдън кокер ретривър да остане ангажиран както психически, така и физически.

Златистите кокер ретривъри се радват на селски домове с оградени дворове. Този хибрид обича да се разхожда в топъл климат, тъй като всеки ден често изследва природата. Ограденият двор помага на кучето да намери здравословен отдушник за своята изобилна енергия. Поради високия си ловен нагон голдън кокер ретривърите са склонни да тичат след малки животни. Затова, ако притежавате птици, котки или други дребни домашни любимци, трябва да се внимава.

В допълнение към физическите дейности, на които излагате вашия голдън кокер ретривър, този домашен любимец жадува за интелектуална стимулация и дейности като курс по аджилити могат да бъдат много полезни за вашия любимец.

Гримиране на голдън кокер ретривър

Как да се грижи за куче кръстоска на голдън ретривър и кокер шпаньол? Козината на голдън кокер ретривъра е средно дълга, права или вълнообразна и обикновено е гъста на допир. Кучето е с умерена до висока степен на линеене и ежедневното четкане е важно, за да се предотврати образуването на кичури и заплитания. Не забравяйте също така да изчетквате правилно и ежедневно гърдите, ушите и панталоните на кучето. За да поддържате копринената козина на кучето в отлично състояние, е необходимо професионално подстригване на всеки няколко месеца.

Ако се случи така, че вашето куче, смес от голдън кокер шпаньол, хвърля много косми, старателното четкане трябва да се прави поне веднъж седмично. Погрижете се да извършвате почистването извън дома си. Тъй като кучето е силно линеещо, козината може да се разнесе из цялата ви къща, ако се случи да почиствате кучето си вътре в къщата. Като изпълнявате задачата навън, дори ще помогнете на екосистемата, тъй като разчесаните косми ще бъдат взети от птиците, за да създадат гнезда.

Златният кокер ретривър се развива добре в умерени климатични зони. Ако навън изглежда изключително студено, уверете се, че обличате кучето си подходящо с подходящо палто за кучета. През горещите месеци на годината винаги осигурявайте достатъчно прясна питейна вода и сянка, за да се погрижите за вашия Златен кокер ретривър при необходимост. За да предотвратите топлинен удар, никога не оставяйте домашния си любимец сам в колата, дори когато времето е хладно – в превозното средство винаги е много по-топло и кучето лесно може да прегрее.

Грижи за вашия златен кокер ретривър

Подобно на всички кучета, много е важно да се уверите, че водите Вашия Голдън Кокър Ретривър на чести медицински прегледи. Вашият ветеринарен лекар ще ви помогне да създадете рутинни графици за грижи, които ще ви помогнат да запазите здравето на вашия Златен кокер ретривър, като откриват рано всякакви здравословни проблеми.

Златистите кокер ретривъри също така се нуждаят от поне един час всеки ден за игра и разходки на открито. Винаги, когато ходите да тичате, взимайте кучето си със себе си. Можете да разделите тези сесии на две. Още по-добре ще бъде, ако имате достъп до охраняем парк без каишка, който е и ограден, за да не може кучето ви случайно да избяга. Можете да включите и плуване в тренировките на кучето си.

Добавете малко забавление за вашия кокер ретривър, ако разполагате с обезопасен двор, който е ограден. Това може да стане, като включите интерактивни играчки в неговата среда, за да може кучето Когол да изследва и проучва. Като цяло голдън кокер ретривърът е много активно куче, което изглежда никога не се уморява.

Не забравяйте да проверявате възглавничките на лапите на кучето за увреждания, а също така да преглеждате ноктите, за да се уверите, че не са прекалено дълги, за да причиняват дискомфорт на вашето куче от смес от голдън и кокер. Ако ноктите са дълги, изрежете ги, ако е необходимо, и не режете прекалено дълбоко, тъй като могат да кървят поради кръвоносните съдове, разположени във вътрешността на ноктите.

Също така е важно да проверявате ушите на кучето от породата Голдън Кокър Ретривър и да обръщате специално внимание на признаците на инфекция или натрупване на мръсотия. Стоматологичните грижи също трябва да се извършват редовно. Почиствайте зъбите на кучето, като използвате одобрена от ветеринар паста за зъби, за да предотвратите проблеми със здравето на зъбите и да спомогнете за поддържането на свеж дъх.

Обучение на голдън кокър ретривър в гърне

Довеждането на кученце от породата Голдън кокер ретривър у дома е много вълнуващо. Няма нищо по-сладко от този сноп радост… докато не остави парлива, гореща каша върху красивия ви килим! Неудовлетвореността при обучението за гърне е създала няколко клина между тези космати кучета и техните собственици. Но с търпение, последователност и само малко познания търкането на петна от домашни любимци от пода и килима ще бъде минало време. При това следвайте следните стъпки, за да обучите вашия златен кокер ретривър на гърне:

Първо, определете място за поставяне на гърне извън къщата, където кученцето Голдън кокер ретривър ще се облекчава. Това ще спомогне за лесното почистване, вместо кучето да разпръсква “какавидите” из целия двор.

Тъй като малките кученца от породата Голдън Кокър Ретривър имат малък пикочен мехур и черва, не забравяйте да извеждате кученцето на определеното място за гърне след всеки един или два часа. Можете също така да следите за признаци на готовност за гърне, че то иска да излезе, като например обикаляне в кръг, силен лай, подсмърчане по пода и връщане на предишно замърсено място.

Докато сте на мястото за гърне, се уверете, че кученцето Когол се облекчава. След като го направи, го похвалете и го наградете с лакомства, например няколко пилешки парченца. Отново се уверете, че броят на лакомствата е минимален, за да проверите теглото. Можете да придружите похвалата с удобна команда, като например “Добро куче!” или друга. В крайна сметка ще трябва само да произнесете командата и кученцето ще тича на това място, за да извърши дейността, тъй като вече ще е свързало дейността с положително преживяване.

Когато тези няколко стъпки се следват последователно, като се използват техники за положително укрепване, кученцето от породата Когол в крайна сметка ще се научи да ходи да върши работа само. Винаги избягвайте да наказвате кучето си в случай на инциденти, тъй като то може да започне да се страхува и да не ви вярва, което ще направи процеса на обучение на гърне още по-труден. За щастие, голдън кокер ретривърът е интелигентно куче и затова няма да ви създаде много трудности при обучението му за гърне.

Как да обучавате куче от породата Голдън Кокър Ретривър?

Златистите кокер ретривъри се обучават лесно, но тези кучета могат да бъдат много чувствителни към груби техники на обучение и никога не трябва да им се крещи или да се наказват. Високо интелигентни и нетърпеливи да угодят на стопаните си, кучетата от породата Голдън Кокър Ретривър се радват на обучение, основано на награди, което превръща тренировките в забавно занимание, което кучето ще очаква с нетърпение. За да се постигнат най-добри резултати, обучението на тези кученца трябва да започне още в ранна кучешка възраст. Възрастните кучета от породата Голдън Кокър Ретривър също реагират добре на обучението, но може да се нуждаят от повече търпение и повече време от страна на стопанина, за да постигнат добри резултати.

За да се предотврати скитането на голдън кокер ретривъра, много може да помогне кошарата за игра в ограден заден двор. Сесиите за обучение трябва да бъдат кратки и сладки. Достатъчни са от пет до десет минути на сеанс. Винаги не забравяйте да награждавате кучето си с похвала или малко здравословно лакомство всеки път, когато то се подчинява.