Куче от породата лабрадор (смес от говеда и лабрадор)

Изображение на куче от породата ЛабрахилерКакво е куче от породата Лабрахилер? Лабрахилерите са кръстоска между трудолюбивото и интелигентно австралийско говедовъдно куче и лекомисления и много обучаем лабрадор ретривър. Известно е, че високоинтелигентните и активни кучета от породата Лаб микс наследяват някои от най-добрите черти на характера и от двете родителски породи. Говеждите кучета и кучетата смес от лабрадори са чудесни семейни компаньони и са най-подходящи за активни стопани, които живеят в предградията, където има достатъчно място за упражнения на кучето.

Лабрахилерите изискват ранно обучение за социализация, което им помага да се чувстват комфортно при различни обстоятелства. Кучетата от породата лабрахилер са общителни, енергични и се нуждаят от занимание през деня – те мразят да бъдат оставяни дълго време сами и особено през деня. Ако не сте в състояние да прекарвате дните си с кучето, това не е идеалното кученце за вас. Като се има предвид голямата им работна етика, австралийските говеда и кучетата от породата Лаб микс предпочитат да са навън, като остават заети и активни.

Ако обичате да тичате или да се разхождате, кучето от породата Лабрахилер ще бъде чудесен спътник за упражнения. Въпреки че кръстоските на Лаб и Австралийско говедовъдно куче са много общителни, те винаги ще отделят време, преди да се почувстват комфортно с непознати. В повечето случаи лабрахилерите няма да могат да устоят на стадните си наклонности и често ще ги видите да пасат децата в къщата и другите домашни любимци наоколо. Това е идеалният домашен компаньон за фермери и за хора, които живеят в провинцията, където за това куче има смислена работа през деня, която може да включва помощ при пашата на добитък, защото много лабрахилери имат силно желание да пасат.

Продължителност на живота на лабрахилера

Колко дълго живеят кучетата от породата Лабрахилер? Животът на лабрахилерите е от 12 до 16 години. Говедарското куче Лабрадор микс ще изисква добри грижи и поддръжка, за да живее дълго и здравословно.

Размер на кучето Лабрахилер

Колко големи стават кучетата от породата Лабрахилер? Като цяло очаквайте мъжките лабрахилери да бъдат малко по-големи и по-тежки от женските лабрахилери. На височина Лабрахилерите достигат до 25 инча височина, докато на тегло Лабрахилерите могат да бъдат тежки до 88 килограма.

Лабрахилерите са дизайнерски кучета, отгледани между австралийското говедовъдно куче и лабрадорския ретривър. Те се срещат през последните около тридесет години, въпреки че кръстосването не е документирано. Двете родителски породи не се различават толкова много на външен вид, поради което лабрахилерите са по-еднородна порода. Въпреки че за този хибрид не се знае много, за родителите се знае много, както е разгледано по-долу.

Как изглеждат кучетата от породата Лабрахилер? Лабрахилерите наследяват или повече от лабрадор ретривъра, или повече от австралийското говедовъдно куче, или имат смесица от двете. Лабрахилерите имат силни, здрави атлетични тела с добре изградена мускулатура и са със среден до голям размер.

Кръстоските на лабрадор и говедовъд ще имат широки чела с чифт добре раздалечени очи, които могат да бъдат зелени, сини или кафяви. Очите изобразяват хубав израз на интелигентност и спокойствие. Можете да забележите лабрахили, които имат изправени уши, наподобяващи тези на австралийското говедовъдно куче. В други случаи ще ги видите с разперени уши, които приличат на лабрадор ретривърите.

Козината на лабрахилерите обикновено е къса и права и се предлага в различни цветове, сред които черно, бриндле, бяло, синьо, кафяво и жълто. Други лабрахилери се срещат в повече от един цвят с различни петна и маркировки. Този фактор ги прави доста по-различни от техните родители лабрадори, известни с три цвята, които включват черно, шоколадово и жълто.

Куче от породата лабрадор ретривър

Тези кучета са класифицирани като една от най-успешните породи кучета в международен план. Те се появяват във всяка класация на петте най-добри породи годишно. Нежният им характер и голямата привързаност, която проявяват към семействата си, е един от факторите, които значително допринасят за тяхната световна популярност.

Тези дизайнерски кучета произхождат от Нюфаундленд, противно на това, което други смятат, че идват от района на Лабрадор. Кучетата от Нюфаундленд са кръстосани с водни кучета, за да се създаде компетентно кученце ретривър. По-късно те щели да бъдат използвани за изпълнение на задачи като извличане на плячка от водата или от сушата.

През XIX в. породата е пренесена в Обединеното кралство, където непрекъснато набира популярност. Оттогава лабрадор ретривърите се използват като семейни домашни любимци, както и като кучета за стрелба. Въпреки че повечето от тях са с черна окраска, се предлагат и други с жълта или шоколадова козина.

Австралийско говедовъдно куче

Тези кучета водят началото си от XIX век, когато английските животновъди мигрират към Австралия. За съжаление, кучетата, които са имали тогава, не са издържали на австралийския климат и не са били в състояние да работят според необходимите стандарти. По-късно фермерите работят за създаването на порода, която да отговаря на техните нужди и да издържа на суровите условия на околната среда. Те създават различни породи, като динго и гладкоколие.

С течение на времето те продължават да развъждат кучета като далматинец и австралийско келпи. Едва в края на XIX в. фермерите създават австралийското говедовъдно куче, което прилича на динго, но е по-укротимо и трудолюбиво. Породата е известна и като австралийско говедо.

Темперамент на лабрахилера

Сладки, любвеобилни, привързани и интелигентни, лабрахилерите са чудесни семейни домашни любимци за семейства, които обичат да са активни и да прекарват много време навън с кучето. Кучетата от породата Лабрахилер обичат да тичат из двора, да се калят и да играят на различни игри. Лабрахилерите не са идеални домашни любимци за семейства, които не са вкъщи през по-голямата част от деня. Общителните лабрахилери се нуждаят от човешка компания през целия ден и бързо се отегчават, когато останат сами.

Лабрахилерите не са трудни за обучение поради интелигентния си характер, въпреки че се нуждаят от подходящо представяне при първа среща с нови хора.

Кученцата на говедовъдните кучета от смес Лабра изискват ранно обучение за социализация, докато са още съвсем малки. Въпреки че по-възрастните лабрадор ретривър и австралийско говедо микс могат да бъдат обучени, когато са напълно зрели, кученцата обикновено са по-отзивчиви по време на процеса на обучение. Използвайте обучение, базирано на награди, когато учите домашния си любимец на основни команди, по време на обучението за гърне и дори за по-напреднало обучение. Ранната социализация е много важна, тъй като кучето може да развие уверен и сигурен темперамент при достатъчна социализация по време на кученцето.

Лабрахилерите са подходящи за семейства с по-големи деца, но както при всички кучета, те ще се нуждаят от надзор, когато са около деца. Обяснявайте на децата си, че кучетата не са играчки и към тях трябва да се отнасят с нужното уважение. Когато домашният любимец си почива или се храни, децата не трябва да се приближават до кучето Лабрахилер.

Благодарение на сладкия си и любвеобилен характер лабрахилерите се справят добре с деца, въпреки че ще трябва да бъдат под постоянен надзор. Поради енергичния си характер тези кученца са по-склонни да играят грубо и могат да съборят децата.

За да сте в по-голяма безопасност, научете децата си как да взаимодействат безопасно и да се приближават внимателно до кучето. Нека знаят какви са дозите и забраните за взаимодействие с тях. Лабрахилерите ще се справят добре с други домашни любимци в къщата и най-вече ще практикуват пастирски навици. Ранната социализация ще помогне за контролирането на тези навици, както и на тези да възприемат по-малките домашни животни като плячка.

Кученца от породата Лабрахилер

Подобно на всички други кученца, кученцата Labraheeler изискват допълнително внимание при работа с тях. Кученцата от породите австралийско говедовъдно куче и смес от кучета от породата Лаб трябва да преминат през социализация и обучение за поведение на тази крехка възраст от около седем седмици нататък. Това ще гарантира, че в зряла възраст те ще се превърнат в пълноценни кучета.

Ако възнамерявате да закупите куче от развъдчик, нека той да е с добра репутация и да ви предостави всички заверени документи за родителските породи. Документацията ще включва и здравния статус на всеки от родителите и това ще ви помогне да определите дали кученцето, което ще вземете вкъщи, е здраво или не. Ако планирате да осиновите лабрадор, може да се окаже трудно да научите за родителите на кучето. Разберете всичко възможно за характера на кучето и за това как то се държи с други хора и кучета, за да научите колкото се може повече за темперамента на вашия домашен любимец. По този начин ще бъдете по-подготвени да се справите с всички предизвикателства, които могат да възникнат, когато вземете кучето у дома.

Глезене на лабрадор

Как да се грижим за кучето Labraheeler? Лабрахилерите имат двойна козина и обикновено линеят много, като се има предвид фактът, че кучетата от породата лабрадор ретривър са известни с обилното си линеене. Честото четкане на кучето и използването на инструменти за обезкосмяване помагат за справяне с линеенето. Докато почиствате козината на лабрадор, не забравяйте да използвате четка с щифт и гребен, специално предназначени за почистване на козината.

Избягвайте ушните инфекции, като почиствате редовно ушите на кучето. Лабрахилерите с изправени години ще са склонни към наличие на мръсотия, включително и на остатъци, тъй като тъпанчетата не са защитени. Тези с флопирани уши също са предразположени към натрупване на восък – фактори, които могат да причинят лоша миризма и инфекции. След плуване или къпане не забравяйте да избършете ушите на кучето с чиста, суха кърпа, за да предотвратите ушни инфекции.

Поддържането на здравето на зъбите на лабрадорското куче е много важно и може да се постигне чрез миене на зъбите на кучето с кучешка паста за зъби няколко пъти седмично. Пропускането на това упражнение ще изложи кучето ви на риск от загуба на зъби, кариес, натрупване на плака, а също и на лоша миризма.

Изрязването на ноктите на кучето е част от грижата за него, която трябва да се прави веднъж на няколко месеца.

Обучение на кучетата на Лабрахилер

Умните и интелигентни кученца Labraheeler не е трудно да бъдат обучени на гърне, въпреки че в някои случаи се изисква търпение и последователност. Следните стъпки ще ви помогнат да обучите вашето кученце на гърне.

Определете мястото за тоалетна за кучето: намерете място в двора, където кучето ще извършва своите дейности. Това ще попречи на кучето да накача на неподходящи места. Водете го на това място всеки път, когато иска да се изкъпе, и останете с него, докато не свърши работата.

Поддържайте график: хранете вашия лабрадор в определени часови графици, това ще ви помогне да прецените колко време ще отнеме, преди кучето да поиска да се изкаля. В много случаи кучетата искат да се изкарат след събуждане, хранене, игра, сън или преди лягане.

Овладейте знаците: винаги, когато лабрахилерът ви не е ходил до тоалетна известно време, дръжте го в полезрението си. Това ще ви помогне да разчетете знаците и да го заведете до мястото за тоалетна, преди да е станало твърде късно. Такива признаци ще включват подсмърчане по пода, хленчене или лай, неспокойствие или въртене в кръг.

Поздравете кучето: при успешен бизнес с тоалетната, похвалете и поздравете кучето си за добре свършената работа. Можете да използвате думи като Браво! или Добро момче! Като начин за поощряване на кучето можете да му дадете някои лакомства, например храна, или да го разхождате.

Използване на думи за подсказване: думите за подсказване са командни фрази, които сигнализират на кучето да направи нещо. “Иди на гърне!” може да бъде вашата команда. Това насърчава кучето да свързва думата с поставената задача и ще улесни обучението за гърне.

Избягвайте да наказвате кучето от породата Лабрахилер или да използвате каквато и да е форма на отрицателно подсилване. Това никога няма да проработи и вместо това ще ви затрудни, особено ако кучето проявява някаква упоритост. В случай че кучето се изцапа в къщата, използвайте ензимни почистващи препарати, за да се отървете от бъркотията незабавно, тъй като това ще възпре кучето ви да се изцапа отново на същото място.

Как да обучаваме куче от породата Лабрахилер?

Повечето кучета от породата Лабрахилер са нетърпеливи да научат нови трикове и наистина се радват на обучение, основано на награди. Използването на обучение с положително подкрепление, което включва здравословни лакомства, играчки или време за игра, може да направи чудеса по време на основното обучение и след това. Някои лабрахилери могат да бъдат по-трудни по време на обучението поради упоритата си природа, наследена от австралийското говедовъдно куче.

Интелигентните кучета като лабрахилерите много лесно се отегчават, ако от тях се изисква да повтарят многократно едни и същи задачи. Вместо това обучаващите трябва да прибягват до обучение на изстрелвани интервали, няколко пъти на ден. За постигане на най-добри резултати сесиите за обучение трябва да продължават около пет минути. Това ще помогне на кучето да се съсредоточи върху задачата. Докато физическите упражнения ще уморят тялото на кучето, обучението ще го умори психически, а именно от това се нуждаят тези кучета. Оставянето им без надзор не е добра идея, тъй като скучаещите и недостатъчно тренирани лабрадори прибягват до нежелано поведение.

Обучението на вашия лабрахилер трябва да започне възможно най-рано. Кученцата на възраст от седем седмици до четири месеца трябва да са готови да започнат социализация и обучение за послушание. Излагайте кучето си Лабрахилер и на различни среди, хора, места и други домашни любимци, като тази социализация ще накара кучето да се чувства по-комфортно в различни условия.

Колкото и лесно да се обучават тези кученца, не забравяйте, че понякога те са чувствителни. Всяка форма на наказание или отрицателно подсилване няма да работи добре с тази порода. Вместо това инвестирайте повече в положително укрепване. Възнаграждаването на доброто поведение помага на кучето бързо да разбере кое поведение се възнаграждава и кое поведение се игнорира от собствениците. Това ще насърчи кучето да се стреми да прави това, което се изисква, защото лабрадорите наистина обичат да са в центъра на вашето внимание колкото се може повече.

Изисквания към упражненията на лабрахилера

Като се има предвид, че кучетата от породата австралийско говедовъдно куче и смесените кучета от породата лаб са активни и имат високи нива на енергия, лабрахилерите ще се нуждаят от стопани, които могат да отделят поне един час на ден за упражненията им. Те не са идеални за хора, които живеят в малки градски жилища. Вместо това, те се чувстват добре в селските райони, където могат да прекарват по-голямата част от деня си в лудуване и игри.

Лабрахилерите ще бъдат чудесни спътници за активни хора, които обичат да тичат, да ходят на походи, да плуват или да работят на открито. Това, от което се нуждаят, е да бъдат постоянно заети, като стимулират както тялото, така и ума си. Тези атлетични кучета се справят добре и с други дейности, като флайбол и аджилити.

Кучетата от породата лабрахилер се използват в полицията, за проследяване, търсене и спасяване и охрана. Въпреки че понякога кучетата от породата говедо – смесица на лабията са упорити и може да изискват малко търпение, те обикновено реагират добре на обучение. Лабрахилерите трябва да бъдат заети през деня, за да останат щастливи и здрави. Многото упражнения не само осигуряват отдушник за умствената и физическата енергия, но и помагат за поддържане на здравословно тегло на кучето, което е важно за цялостното здраве на вашия домашен любимец.