Плюсове и минуси на миниатюрния шнауцер

Притежаването на миниатюрен шнауцер има много плюсове и някои минуси. Сред плюсовете на миниатюрния шнауцер е ориентираният към хората темперамент на породата. Швайзерите са много дружелюбни и лоялни към семейството си. Мини шнауцерите са чудесни домашни любимци за активни хора, които могат да осигурят на кучето много умствена и физическа стимулация всеки ден. Миниатюрните шнауцери са чудесен избор за хора, които искат да опитат аджилити или послушание с кучето си. Миниатюрните шнауцери са чудесни кучета-пазачи и уведомяват стопаните за приближаването на непознати към дома им чрез силен лай, което е още едно положително явление, свързано с тази порода. Миниатюрните шнауцери са с удобни размери, но са здрави и могат да бъдат добри семейни кучета за семейства с по-големи деца, които могат да се отнасят с уважение към малкото куче.

Миниатюрните шнауцери са малки по размер, но са много активни и се нуждаят от няколко ежедневни разходки и малко време за игра. Мини шнауцерите са най-малките от трите вида шнауцери и могат да живеят в апартамент, стига да прекарват по-голямата част от деня със собственика и да имат достатъчно движение. Скучаещият шнауцер може бързо да си навлече всякакви неприятности. Шнауцерите са бдителни и обикновено обичат да лаят. Миниатюрните шнауцери могат да бъдат обучени да спират да лаят по команда, което може да бъде полезно за кучета, живеещи в апартамент.

Недостатъците на притежаването на миниатюрен шнауцер включват високите нужди от грижа за тази порода. Козината на шнауцера трябва да се почиства ежедневно. Подстригването на козината веднъж на четири до шест седмици ще помогне за поддържане на козината на шнауцера в най-добра форма. Посещенията за грумиране на домашния любимец увеличават разходите, свързани с притежаването на минишнауцер, което е още един недостатък. Някои собственици избират да се научат да подстригват кучето в домашни условия, което изисква известна първоначална инвестиция, но в дългосрочен план подстригването на шнауцера в домашни условия е много по-евтино и може да спести на собствениците на шнауцери малко състояние. Шнауцерите също така имат брада, която трябва да се почиства след всяко хранене, което увеличава изискванията към грижата за тази взискателна порода.

Размер на миниатюрния шнауцер

Породата шнауцер се предлага в три размера, които включват миниатюрен, стандартен и гигантски шнауцер. Миниатюрният шнауцер е най-малкият от трите разновидности на шнауцера и може да достигне до 15 фунта тегло (около 7 кг) и до 14 инча височина (до 36 см).

Размер на миниатюрния шнауцер
Тегло на миниатюрния шнауцер: 13 до 15 фунта (6 до 7 кг)
Височина на мъжкия миниатюрен шнауцер: 13 до 14 инча (33 до 36 cm)
Височина на женския миниатюрен шнауцер: 12 до 13 инча (30,5 до 33 cm)

Цветове на миниатюрния шнауцер: черен, черен и сребрист. Белият цвят на козината не е признат в САЩ, но е приет в Европа.

Колко кученца може да има един мини шнауцер?
Размер на кучилото на миниатюрния шнауцер: от 1 до 8 кученца

Продължителност на живота на миниатюрния шнауцер
Продължителност на живота на миниатюрния шнауцер: 13 до 14 години

Други имена на миниатюрния шнауцер: Цвергшнауцер

Колко струва един мини шнауцер?
Цената на миниатюрния шнауцер започва от 600 USD и нагоре в зависимост от много фактори

темперамента на миниатюрния шнауцер

Миниатюрните шнауцери са будни, забавни и активни домашни любимци, които са подходящи за стопани, които могат да прекарват много време с кучето всеки ден и да му осигуряват много умствени и физически занимания през деня. Миниатюрните шнауцери са адаптивни и могат да живеят спокойно в града или на село, стига да прекарват по-голямата част от времето със собствениците си. Миниатюрните шнауцери са ориентирани към хората и обичат да се включват във всички семейни дейности. Самотните шнауцери, които често остават сами, не са щастливи кучета и могат да развият различни поведенчески проблеми, ако често остават сами. Мини шнауцерите са общителни и привързани към членовете на семейството, но могат да бъдат подозрителни към непознати. Миниатюрните шнауцери, отглеждани заедно с други семейни любимци, обикновено са дружелюбни към други семейни кучета, но могат да бъдат териториални и дори агресивни към чужди кучета. Ранната социализация е важна за тази порода. Шнауцерите от всички размери са активни и тази порода се справя добре с аджилити или работа по послушание.

Миниатюрните шнауцери са интелигентни и пълни с характер и могат да се адаптират към начина на живот на семейството, стига да прекарват по-голямата част от времето със семейството си. Тази порода може да бъде забавен и игрив семеен компаньон за семейства с по-големи деца. Потенциалните стопани трябва да имат предвид високите нужди на тази порода от грижи.

Как да обучавате мини шнауцер

Миниатюрните шнауцери се нуждаят от спокоен и твърд стопанин, който може да бъде лидер в отношенията. Миниатюрните шнауцери са много податливи на обучение, но могат да бъдат упорити. Забавните и кратки тренировки работят най-добре за минишнауцерите. Започнете обучението по послушание рано, докато кучето е най-гъвкаво и желае да научава нови неща. По-възрастните шнауцери също могат да бъдат успешно обучени, но може да им отнеме повече време да научат нови неща.

Приучаването на минишнауцер към домашно отглеждане трябва да започне в момента, в който доведете кучето у дома. Подгответе обособено място за кучешка тоалетна и веднага щом забележите, че шнауцерът обикаля в кръг и подсмърча по пода, заведете кучето в определеното място за тоалетна, където мини шнауцерът може да свърши своята работа. Никога не наказвайте мини шнауцера за инциденти, които със сигурност ще се случат по време на обучението за гърне. Използвайте добър ензимен почистващ препарат, за да премахнете всякакъв мирис на кучешка урина от пода, за да обезкуражите кучето да използва тази зона като тоалетна в бъдеще. Домашното обучение трябва да бъде последователно и собственикът трябва да присъства, за да помогне за по-бързото постигане на успешни резултати. Поради тази причина е добре да доведете кученцето шнауцер вкъщи, когато имате свободно време от работа, за да можете да бъдете там и да обучите новия член на семейството на гърне в най-кратки срокове.

Когато обучавате мини шнауцер да носи нашийник и каишка, бъдете търпеливи и използвайте много награди за добро поведение. Решете дали ще използвате нашийник или каишка. Шейната е по-нежна към врата на кучето и може да е по-подходяща за миниатюрните шнауцери. Грижи за миниатюрния шнауцер

Линеене на миниатюрен шнауцер
Линее ли миниатюрният шнауцер? Мини шнауцерите отделят умерено количество косми. Ежедневното четкане на миниатюрния шнауцер с твърда четка и гребен за крака може да помогне за премахване на повечето мъртви косми от козината на кучето, като по този начин се намалява количеството мъртви косми, които могат да бъдат открити в дома ви. Инвестирането в добра прахосмукачка за собственици на домашни любимци може да помогне за бързото почистване на местата в къщата, където може да се открие кучешка козина.
Гримиране на мини шнауцер
Миниатюрните шнауцери трябва да се обезкосмяват ръчно два пъти годишно. Подстригването не е приемливо за шнауцери, които участват в изложби, тъй като подстригването може да промени структурата на козината. Домашните шнауцери често се подстригват, тъй като много собственици смятат, че подстригването на кучето е по-лесно. Четки за мини шнауцери
Четка с косъм
Как да почистваме мини шнауцер – видео урок
Ако възнамерявате да подстригвате миниатюрен шнауцер у дома, ще ви трябват подходящите инструменти за постигане на най-добри резултати. Инструментите за грумиране на шнауцери включват кучешки ножици и комплект ножици за подстригване на козината, както и маса за грумиране на кучета, която ще осигури удобство на вас и кучето по време на грумирането.

Професионални ножици за кучета
Комплект ножици
Гроуминг маса за собственици на минишнауцери
Миниатюрните шнауцери се нуждаят от ежедневно миене на зъбите, за да се запазят здрави зъбите. Използвайте само паста за зъби за кучета, защото пастата за зъби, направена за хора, не е безопасна за кучета.
Ноктите на шнауцера трябва да се подрязват веднъж на всеки четири до шест седмици или веднага щом започнете да чувате щракащи звуци, когато кучето ходи по дървен под. Обърнете внимание и на лапите на шнауцера. През зимата е важно да измивате лапите на кучето с топла вода след всяка разходка, за да отстраните всички химикали за топене на лед, които се използват по улиците и могат да бъдат вредни за кожата на кучето. Някои собственици на минишнауцери предпочитат да поставят обувки за кучета на лапите на шнауцера през зимата.

Зимното палто за кучета ще поддържа минишнауцера в топло състояние през студеното време.

Здравословни проблеми на миниатюрния шнауцер

Миниатюрните шнауцери са сравнително здрави с няколко известни генетични заболявания, които включват различни очни проблеми, нарушения на кръвосъсирването, сърдечни проблеми и чернодробен шънт.

Миниатюрните шнауцери обичат да ядат и е важно да поддържате здравословно тегло на вашия домашен любимец. При кучетата с наднормено тегло и затлъстяване възникват всякакви здравословни проблеми, които могат да бъдат предотвратени със здравословно хранене и достатъчно движение.

Произход на мини шнауцера

Породата миниатюрен шнауцер е създадена в Германия през XIX век. Първоначалното предназначение на породата мини шнауцер е било да бъде домашен любимец компаньон и умело куче-гребец. Миниатюрните шнауцери все още притежават силни ловни инстинкти и могат да преследват дребни животни, ако им се отдаде възможност. Бъдете внимателни, когато запознавате минишнауцера с малки домашни животни.