Папийонер (смес от папийон и помориец)

Какво е папийонка? Създаден чрез кръстосване на папийонка с помориец, Paperanian е очарователен дизайнерски хибрид. Кучетата от породата папийонка са добре известни с очарователния си външен вид и малкия си размер. Кучетата от смеската Papillon Pomeranian са известни и с такива уникални характеристики като изправени уши и пухкава козина. Папийониецът носи и други имена като Папом и Папи Пом.

Изображение на кучето Папиранян

Точно както се случва с повечето кучета кръстоски, Paperanians обикновено са уникална комбинация от чертите на техните чистокръвни родители Pomeranian и Papillon. Родителите са “големи” кучета, затворени в малките си тела, като папийонката е темпераментна, а помориецът – избухлив. По този начин тяхното потомство също се превръща в дребно кученце с огромна индивидуалност. Папийоните са силно привързани и верни на своите стопани, а смесените кучета от породата папийон и померан винаги ще искат да бъдат до вас. Популярността на папуняците се дължи на характера, който те притежават – да бъдат адаптивни и приятелски настроени.

Папийонките са дребни красиви кръстоски и се предлагат в различни цветове. Те са с изискан външен вид и изтънчени малки тела. Изражението на папийонките е винаги наблюдателно и щастливо. Техните привлекателни тъмни очи винаги са склонни да оглеждат с нетърпение заобикалящата ги среда. Малки по размер, с фини кости и тънка рамка, е абсолютно очевидно, че папийонките са наследили страхотния външен вид от двамата си родители.

Paperanians са превъзходно допълнение към всяко младо и разрастващо се семейство. Освен че са толерантни към малки деца, Папи Пом също така обичат да си играят с тях. Поради малкия си размер папийонско-померанските смески имат минимални изисквания към физическото натоварване и могат да живеят спокойно в малки жилищни помещения като апартаменти и малки кооперации.

Продължителност на живота на папионите

Като потомци на малки породи кучета, папийонките могат да живеят средно от 14 до 16 години. Продължителността на живота на папийонките зависи и от начина им на живот, свързан с храненето, грижата и здравословното състояние, както и от генетичния състав.

Размер на папийонката
Като цяло папийонките са малки кучета и се наричат породи “играчки”, които в цял ръст са високи от 18 до 30 cm, а в зряла възраст тежат от 2 до 5 kg.

HappyCare Textiles Ултрамеко фланелено одеяло за котки и кучета
Проверете цената

Хартиен външен вид
Външният вид на кученцата от смеската Папийон-Померан може да варира в различните кучила. Кученцата Paperanian от едно и също кучило също могат да имат големи разлики във външния вид, като се има предвид, че те са първо поколение потомци. Независимо от това кой от родителите предпочита повече кученцето Paperanian, полученото потомство определено ще бъде дребно и малко, с елегантно извита на гърба опашка, както и със значително количество плюшена козина. Грациозен и с тънък кокал, тънки крайници и компактно тяло, Paperanian е създаден по-скоро за куче в скута, отколкото за лов по полето или за теглене на товари.

Паперианите са деликатни кучета и се отличават с добре закръглени черепи. Триъгълните уши на Папераниан стоят изправени, средно големи са и имат копринена козина, набраздена около тях. Папаньолът има изразителни, бдителни и тъмнокафяви очи, а носът му е черен и малък. Със средно дълга до дълга козина, която е доста гъста, козината е различна при различните Паперианиани.

История

Тъй като е сравнително нова кръстоска, има малко документи за произхода им. Макар да се предполага, че може да съществуват от десетилетия, не е много ясно кога и къде са били създадени. Всъщност папийонско-померански смески е имало и преди да се появи терминът “дизайнерски кучета”. Но умишленото кръстосване между папийон и померан е съвсем скорошно развитие. Смесицата папийон-померан е покрита със завеси от мистерии. Въпреки това техните родители, които са много популярни и обичани от мнозина, имат богат произход. Смята се, че помориецът, произлязъл от по-едър вид шпиц кучета, използвани за работа в Арктика, първоначално е произлязъл от немския шпиц. Померанът, който се предлага днес, за пръв път първоначално е дошъл от провинция Померания в Германия, а първата му документация е от далечната 1800 г. Померанците са имали кралско отношение и дори са били притежание на кралица Виктория. Това дори допринася за популярността на помераните, които през 20-ти век дори са били представяни на изложби за кучета. Лисицоподобните померани са обичани и уверени кучета, които днес се използват като чудесни семейни домашни любимци.

От друга страна, след като са създадени в Италия или Франция, историята на папийонките датира от 1500 г. Папийонът е френско име, което означава “пеперуда”, което се дължи на формата на ушите им. През вековете тези кучета са били обожавани от аристократите като високопоставени “пеперуди”. И до днес папийонката е много търсена порода, която се ползва с послушен и предан другар.

Папийонско родословие

Папийонката, както и всички кучета от кръстоски, не е призната от регистри като Американския киноложки клуб (AKC), което означава, че за развъдчиците не е било възможно да получат официални документи за родословието на тази порода. Тъй като са първо поколение потомци на чистокръвни папилони и померани, те не са получили признанието на “истинска” порода кучета. Последващо многопоколенческо кръстосване между самите папийонки би могло в крайна сметка да създаде чистокръвна папийонка, но това може да отнеме десетилетия, за да се създадат кученца с предсказуеми черти.

Макар че за дизайнерските кученца може да не съществуват стандартни документи за произход, уважавани развъдчици със сигурност ще имат сертификат на клуб за дизайнерска порода или ще ви предложат някои сведения за историята на семейство Папераниан. За щастие, чистопородните родители на папийонките често имат свои собствени родословия, което дава възможност да научите повече за техния произход.

Хранене на папийонката
Много е важно да давате на кученцето Paperanian пълноценна и добре балансирана храна. Това гарантира здравословния растеж на вашето кученце и ще продължи да поддържа доброто му състояние през целия му живот. Идеалната храна за хартиените кучета е много лесна за набавяне.

Тъй като е дребна порода кучета с минимални изисквания към физическата активност, просто трябва да храните малкия си хартиеноподобен с висококачествена суха храна, която е достатъчна, за да поддържа нивото на активност и малкия му организъм. При наличието на толкова много марки храни за кучета, това прави процеса още по-лесен. Гранулираната храна на вашето куче може да се обогатява и със случайни лакомства, като например домашно приготвени ястия, консервирани храни за кучета и вкусни бисквити за кучета, наред с други.

Докато следвате ръководството за хранене на Paperanian, предоставено от ветеринарния лекар или от производителите на храни, винаги се уверявайте, че обръщате голямо внимание на съставките, които съставляват идеалното съчетание за вашето кученце от кученцето до възрастния му живот. Въпреки че тези кучета са малки по размер, те са склонни да бъдат лакоми за храна. Трябва да контролирате това, като давате по половин чаша суха храна, разделена на две хранения дневно. Оставянето на кучешката храна за свободно хранене на вашия папагал може да бъде смъртоносно, тъй като тяхната дребна рамка не може да се справи с увеличаването на теглото.

Кученца от породата Папериан

Кученцата от породата Папийон-Померан трябва да се превърнат в сладки сладури, когато са още малки. За да се гарантира това, са важни ранната социализация и обучение. Това спомага за възпитаване на добро поведение и основни маниери по време на младата им възраст, а това помага да се предотвратят потенциални проблеми като агресивност, деструктивно поведение и тревожност от раздяла по пътя на зрелостта. Добре възпитаното папагалско кученце винаги ще бъде щастливо и доволно от средата, в която се намира. Винаги се стремете да се отнасяте внимателно към вашето кученце, като използвате положителни методи за подсилване.

Очаквайте кученцето ви да бъде любвеобилно, жизнено и много дружелюбно, след като премине етапа на кученцето и започне да се превръща в по-сладко и зряло възрастно куче. Ще разберете, че папийонката Померан не обича нищо друго, освен да бъде около семейството си и да се свързва с него през цялото време, като по този начин се превръща в идеалното куче-компаньон. Едно от нещата, които ги правят уникални, е тяхната невзискателност към упражненията и нежен характер, което ги прави идеални за възрастни хора или обитатели на апартаменти. Заради своя характер папагалските кучета трябва да се съчетават с по-възрастни и внимателни деца, тъй като са крехки.

Идеалният дом на Paperanian

Чистокръвните родители на Папийон-Померан са създадени да бъдат кучета за гушкане и компаньони. Папийонските кучета са социални, общителни и активни същества, които обикновено имат весел нрав. Идеалният семеен дом включва много редовни упражнения и внимание. Въпреки че кучетата от породата Померан Папийон Микс са доста дребни, за да издържат на дълги разходки, кученцата от породата Папийон се нуждаят от редовно общуване и игри, за да са винаги щастливи и здрави.

Малкият размер на папироните ги прави неподходящи за домове с други по-големи котки и кучета. В домове, където има малки деца, трябва да има строг надзор над игрите между децата и кученцата от породата Paperanian. Малките деца са склонни да си играят с малките животни безразсъдно, както правят с играчките, а тъй като папаньоните са дребни, те лесно могат да се наранят. За да сте сигурни, че кученцето ви Паперианиан ще стане добър съквартирант, ранното обучение и социализацията са задължителни.

Изисквания към упражненията на папийонката
С малкия си ръст папийонско-померанските смески вероятно ще ви заблудят, че са изцяло лапдог във всичко, включително и в упражненията. Макар че може да са по-малко активни от по-големите си събратя от дизайнерските породи, те всъщност имат умерени до високи енергийни приливи, които могат да изразходват. Като се имат предвид родителите от чистата порода папийон, които са известни като атлетични кучета, папийоните са склонни да оценяват забавните дейности, които им се предлагат.

Дребното поведение, с което се отличават тези кучета, улеснява упражняването им. Тъй като са чудесен избор за жилищни кучета, малките размери на папийоните ги правят лесни за настаняване дори в дома ви. За да бъдат щастливи, Paperanians няма да се нуждаят от ежедневна разходка или голямо пространство, както другите огромни кучета. За това хибридно куче “играчка” да се разхожда из вашия малък апартамент е все едно да се разхожда в дворцово помещение.

При скромни нужди от упражнения и нива на активност в сравнение с други породи кучета, никога няма да се притеснявате за високата поддръжка на Paperanian. За да поддържате кучетата от породата папийон и смес от папийонки и поморийци в перфектна форма, е достатъчно да ги упражнявате 20-30 минути на ден. Добре прекараното време в парка за кучета или кратка разходка в квартала е достатъчно, за да бъде вашият темпераментен папилонски кучешки любимец щастлив.

Как да се грижим за Кучето

Папийонско-померанската смеска е чудесно кученце, което има умерени изисквания към оформянето и не е много взискателно по отношение на поддръжката. Тъй като е потомък на чистокръвните папийонка и померан, той може да се окаже с козина, която прилича повече на единия родител, отколкото на другия, а не на перфектна смесица от двете. Поради това той ще има по-копринена или пухкава козина. Но и при двата сценария козината ще бъде умерено рошава и средно дълга до дълга. Цветът на козината на Paperanian може да бъде едноцветен, а може и да се отличава с комбинация от цветове. Някои от цветовете, които може да има козината на Paperanian, включват бяло, бяло и кафяво, черно, парцаливо, бяло и кремаво, черно и бяло, златисто и светлокафяво.

Кадифената козина на Paperanian не е трудна за поддържане. За да поддържате красивия блясък на козината им и да запазите копринените кичури без възли и заплитания, просто трябва да разресвате козината им два пъти седмично. Не е необходимо да къпете често кучетата от породата Paperanian, тъй като те нямат естествени силни миризми. Къпете ги, когато е необходимо, като използвате балсам и шампоан за кучета, които са идеални за тяхната чувствителна кожа и фина козина. Можете да получите съвети за това от вашия ветеринарен лекар.

Като смес от папийонка и померан, папийонката може да наследи козината от всеки от родителите си. Ако се случи така, че той наследи повече от огромната козина на Померан, почистването ще трябва да бъде по-често след всеки един или два дни поради умереното им до силно линеене. Веднъж седмично може да се използва плъзгаща се четка или четка с иглички, за да се гарантира, че от време на време достигате до кожата, за да предотвратите образуването на матове по козината. Никога обаче не бива да бръснете своя папагал! Подстригването ще е добре.

От друга страна, ако кученцето на Paperanian наследи повече от козината на Papillon, изискванията за грижа ще трябва да бъдат по-ниски. В този случай цялостното обгрижване може да се извършва веднъж месечно, но четкането може да се извършва всяка седмица.

След като изкъпете малкия си космат хартиен пух, увийте го с кърпа, за да остане далеч от него много сух. Като цяло те се считат за хипоалергенни животни с ниска степен на смяна на козината. Също така трябва да наблягате ежеседмично на ноктите на краката и ушите на кучето. Трябва да използвате одобрен от ветеринарния лекар разтвор за почистване на уши, за да изхвърлите памучно топче и да почистите ушите на кучето. Проверете ноктите на краката, за да видите дали не са ненужно дълги. Ако те щръкват по пода, уверете се, че сте ги подрязали, ако е необходимо. Почиствайте зъбите на кучето 2 пъти седмично, за да предпазите хартиеното куче от пародонтоза, загуба на зъби и неприятния дъх, който кучетата обикновено имат.

Темперамент на папиранян

Въпреки че телата им са миниатюрни, кучетата от породата Папериани са с огромни характери. С малките си одухотворени телца папаянските кучета са много игриви и любопитни и винаги са склонни да се занимават със самостоятелни игри и тичане наоколо. Но определено ще се радват повече, когато им се прави компания при игра, особено когато това включва разтриване на корема или хвърляне на топка, докато тича след нея. Със своята сладка и любвеобилна природа папийонките обичат да прекарват голяма част от времето си със своите стопани.

Отглеждано като перфектно куче-компаньон, неговата характерна черта показва това много добре. От гушкане до сгушване на дивана, разходки и игра на апорти – Paperanian ще се радва изключително много на тези дейности и на вашето присъствие, разбира се!

Ако кучетата от породата Папи Пом се социализират достатъчно рано, папийонките са склонни да бъдат привързани и към непознати, други домашни любимци и деца. Папаянските кучета също така са известни с това, че са смели, любопитни и жизнени. Папи Пом винаги изглеждат като щастливи и уверени кучета, които са любопитни и интелигентни. Папаяните са социални домашни любимци компаньони, които могат да се използват отлично в изложбени състезания.

Без никаква срамежливост или агресивност към непознати и други домашни любимци, папийоните-померани са любопитни и бързи животни, които се разбират добре с други домашни любимци и деца. Макар че смеските папийон-померан са дребни кучета, те се наслаждават на курсовете за аджилити благодарение на енергичните си и атлетични тела. Кръстоската Pomeranian Papillon обаче не винаги е гарантирана, както е при всички кученца от първо поколение от чистокръвни родители. Каквато и индивидуалност да наследи вашето кученце от породата Папиранен, ранното обучение и социализация са единственото средство, за да се гарантира, че вашият мъник ще се превърне в малък прекрасен компаньон.

Обучение на Паперианеца на гърне

Трудно ли е да се обучават папагалите на гърне? Въпреки че кръстоската на папианианците е интелигентно кученце, малкият им размер може да ги направи малко трудни за обучение. Малките кучета, като сместа Папийон-Померан, обикновено имат малък пикочен мехур и искат да се облекчат повече от големите породи кучета. Като такова обучение на гърне, това малко куче ще се нуждае от повече бдителност от ваша страна. Обучението на папийонката върви ръка за ръка с обучението на кувьоза.

Обучение на папийонка в кашон: Можете да осигурите на кучето си сигурно място за спане, подобно на бърлога, като използвате пластмасова или просторна телена кутия за кучето си. Тя трябва да е достатъчна, за да може кучето да спи, да стои наоколо и да си почива, когато в къщата има много дейности или докато собственикът отсъства. Но не трябва да се използва за ограничаване на кучето през целия ден като в затвор. Тъй като кучетата не обичат да замърсяват мястото си за спане, това ще ви помогне допълнително в процеса на обучение на кучето на гърне. Направете клетката удобно място за вашето кученце от породата папийонка, като предлагате забавни играчки и лакомства, за да направите това място желано за вашата порода папийонка. Хранете кучето си вътре в клетката и му осигурете достатъчно вода за пиене. Използвайте дори може да научите кучето си на някоя команда, която да го изпраща в кратера, като например “Легло!”, “Кратер!”, всеки път когато слагате храната му там.

Приучаване на куче на Paperanian: Уверете се, че сте определили място за тоалетна на кучето извън къщата. След като кучето е спало, яло или си е играло известно време, заведете го на определеното място. Също така следете за признаци, че кученцето Paperanian иска да се облекчи, и го изведете на мястото за тоалетна навън. След като се облекчи, го възнаградете с лакомства и похвали, придружени от избрана от вас команда, като например “Добро гърне!”. С последователни повторения, като сте търпеливи, вашият хартиеноподобен ще се научи на това за нула време и ще го прави сам!

Обучение на Паперианец

Чистокръвните родители на Paperanian Pomeranian и Papillon са добре известни като интелигентни кучета. Това кара потомството да наследи интелигентността от тях, което прави тези кучета доста лесни за обучение. Интелигентността им обаче невинаги гарантира безпроблемен процес на обучение, тъй като Паперианиан са кръстоски и унаследяването на интелигентните черти при различните кучета е различно. Понякога тези кучета проявяват огромно отношение, а тяхната склонност към независимост и упоритост ще ви накара да дадете повече време на папиераните да се адаптират по време на процеса на обучение.

В същността си папиеаните са известни като хора, които се радват на хората. Те обичат да правят каквото могат, за да поддържат доброто настроение на стопаните си. Родителят на померан има склонност към хапене – характер, който лесно може да бъде наследен от кученцето на померан. Още повече, ако в семейството ви има деца, се погрижете да обучите тези малки кучета, че хапането не е добре. Освен че по време на обучението трябва да използвате техники за положително укрепване, обърнете внимание и на правилната и навременна социализация на вашия паперианец.