Информация за шнорхелите, която обхваща личностните характеристики на шнорхелите и йоркширските териери, нуждите от грижа, изискванията за грижи, както и обучението на гърне. Колко големи стават снорките? Колко дълго живеят кучетата от породата Снорки? Намерете отговорите на тези и много други въпроси.

Снорки (смес от йорки и шнауцер)

Изображение на кучето сноркиКакво е снорки? Снорки е куче, кръстосано между йоркширски териер и миниатюрен шнауцер. Потомството на шнауцер териер микс е красиво, с много сърце, дух, енергичност, пронизващ кафяв поглед и рошава сива козина. Малко, но здраво, кучето е наследило най-добрите черти на характера от двамата си родители, включително смелия темперамент на йоркширския териер и игривото, но бдително поведение на миниатюрния шнауцер.

В миналото и двамата родители са били използвани като ратаи, което е направило това куче активен и буден домашен любимец. Имайте предвид, че снорките могат да имат силен стремеж към плячка и да преследват малки животни като котки или катерици. Запознавайте Снори с малки домашни любимци внимателно и започнете, когато кучето е все още малко кученце. Кучето Снорки е интелигентно и се развива добре от общуването с хора, много любвеобилно и пухкаво, това куче се привързва силно към семейството си.

Снори са добри кучета пазачи. Кучетата от сместа шнауцер-йори са смели и бдителни, ако се случи нещо необичайно, те ще вдигнат тревога. Въпреки че снорките са малки кучета, те са пълни с висока енергичност и дух, така че намирането на продуктивни начини за изразходване на тази излишна енергия е много важно. Общителни по природа, тези кучета не обичат да бъдат оставяни сами за дълги часове. Ако това се случи, кучето е принудено да се занимава с неща, които може да са нежелани. Могат да започнат да се развиват поведения като прекомерен лай и дъвчене на обувките ви, докато ви няма.

Кучетата от породата шнауцер не са идеални за хора, които възнамеряват да отсъстват от къщи за дълги периоди от време, оставяйки кучето съвсем само. Шнорките лесно могат да страдат от тревожност при раздяла и синдрома на малкото куче, ако не се въведе правилно обучение достатъчно рано. Освен това те се нуждаят от достатъчно движение и от много общуване и гушкане от страна на стопаните си.

Продължителност на живота на снорките

Каква е средната продължителност на живота на кучето снорки? Продължителността на живота на кучетата от породата снорки варира между 12 и 15 години. Начинът на живот, диетата и цялостното здравословно състояние са важни фактори, които играят роля за продължителността на живота на кучето.

Размер на снорките

Колко големи стават снорките? Този хибрид, който е известен и като смес от шнауцер и териер или йоркширски шнауцер. Снорки е малко куче, чието тегло и ръст зависят от това кой от гените на двамата родители е по-доминиращ. При повечето кучета теглото на Снори варира между 5 и 15 kg. Кучетата смес шнауцер териер често имат по-здрава рамка от крехкото йорки и обикновено са високи от 5 до 12 инча в раменете.

Темперамент

Удоволствие е да имате в дома си общителни, предани, умни и любвеобилни кученца. Снорките са социални характери, които се радват да бъдат в компанията както на хора, така и на други домашни любимци. Те лесно се свързват със семействата, които са привързани към тях, и са много лоялни. Въпреки че се разбират добре с деца, малкият им размер изисква надзор по време на игра с деца и малчугани.

На собствениците се препоръчва да започнат да обучават кученцата си веднага след пристигането им в дома, за да избегнат нежелани ситуации и лошо поведение. Тъй като шнерлиерите са хибридни кучета, това означава само, че те могат да наследят темперамента на един от родителите си или и на двамата. Такива предупредителни кучета се използват за охрана, което ги прави добри кучета пазачи. Шнерлерите ще вдигнат тревога, ако се случи нещо необичайно, но не трябва да се смятат за кучета пазачи поради малкия си размер.

Поради това, че са упорити и темпераментни, шнорките понякога могат да бъдат упорити. Тъй като родителите на кучето в миналото са били ратаи, снорките имат ловни наклонности, които ги карат да преследват всеки заек, мишле или дори всичко, което се движи. Ранното обучение и положителното укрепване ще ви осигурят добре възпитано куче. Кучетата от смес йорки шнауцер са подходящи за повечето жилищни ситуации, включително за хора, живеещи в апартаменти, стига кучето да получава достатъчно движение през деня.

Упражнения и нива на активност

Колко активни са кучетата от породата Снорки? Снори са малки кученца, които се нуждаят от разумно количество упражнения. Няколко половинчасови разходки на ден и някои активни игри ще са достатъчни, за да помогнат за изгарянето на изобилната енергия. Кучето шнорхел обича да играе с топки и да гони предмети като плъхове или всичко, което се движи.

Шнорките се адаптират добре към малки домове и апартаменти, в които няма много занимания, и са по-идеални за хора с по-малко занимания. Въпреки че са малки по размер, собствениците им трябва да знаят, че те се нуждаят от много умствена стимулация, за да отблъснат скуката.

Подходящи ли са кучетата от породата Снорки за семейства с деца? Снорките се справят добре с деца. Собствениците обаче са длъжни да наблюдават взаимодействието им, особено с много малки деца. Ако не се контролира, кученцето може да се нарани от прекалено развълнувани деца поради малкия си размер. В същото време малките деца могат да се наранят от хапливото поведение на това куче. Шнорките се справят добре и с други домашни любимци в домакинството, при условие че шнорхерите се социализират достатъчно рано.

Снори се справят добре с деца. Собствениците обаче са длъжни да контролират взаимодействието им, особено с много малки деца. Ако не се контролира, кученцето може да се нарани от прекалено развълнувани деца поради малкия си размер. В същото време малките деца могат да се наранят от избухливото поведение на това куче. Снорките се справят добре и с други домашни любимци в домакинството, при условие че се социализират достатъчно рано.

Кученца снорки

Като цяло кучетата от малки породи се нуждаят от повече допълнителни грижи, подобни на тези, които се полагат за малките деца. Поради малкия си размер кученцата снорки могат лесно да бъдат наранени от прекалено развълнувани деца. Взаимодействието им с деца трябва да се контролира, за да бъде то нежно и спокойно. Сесиите за ранно обучение за социализация трябва да започнат веднага след пристигането на кученцето у дома, за да се възпита добро поведение.

История на Снорки

Снорки е дизайнерско куче, създадено от смесването на две чистокръвни кучета – йоркширски териер и миниатюрен шнауцер. Подобно на всички останали хибридни кучета, не се знае много за истинския произход на тези кучета, къде и кога са отгледани за първи път. Експертите обаче смятат, че те са възникнали в САЩ през последните около 20 години, както и по-голямата част от всички останали хибриди. За да хвърлим повече светлина върху това дизайнерско куче, нека видим някои факти за неговите родители.

Известен още като йорки, йоркширският териер е малко куче-играчка, което се появява в Йоркшир, Северна Англия. Това куче е било отгледано през XIX век от смес от местни породи, включително скай териер и тан и блек териер, но последният вече е изчезнал. Това куче е било използвано като ратай за патрулиране на местните мелници и мини и все още е популярно в Обединеното кралство.

От друга страна, миниатюрното куче се среща в две други форми – стандартна и гигантска. Това куче произхожда от Бавария, Германия, и се използва като селскостопанско куче. Други собственици предпочитат да ги използват за многофункционални дейности, като например ловене на плъхове, пазене на стада, охрана на имущество и животни.

Родословие

Познати още като шнерлиери, родителите на тези кучета са с добра репутация и разнообразна история като семейни компаньони, домашни любимци и изложбени кучета. Историята им се простира до скромното им начало като ловци на паразити. Въпреки това снорките не са признати от Американския киноложки клуб. Затова за съжаление те не отговарят на изискванията за издаване на официални документи за родословие. Надяваме се, че с течение на времето нещата ще се променят.

Въпреки това това не бива да променя решението ви да се сдобиете с тази красива кучка, тя се оказва с невероятни качества, наследени от родителите, които определено ще спечелят сърцето ви. Независимо дали има документи за родословие, това дизайнерско куче е човек, с когото ще ви е приятно да общувате.

Външен вид на снорките

Независимо от различния си произход, родителите на Snorkies не се различават твърде много един от друг, що се отнася до външния вид. По този начин външният вид на Снори е по-еднороден, за разлика от други хибридни кучета. Снори изглеждат повече като йорки, отколкото като шнауцери. Въпреки че някои снорки имат сребристия цвят на шнауцера, много снорки изглеждат по-големи и с по-тъмен цвят, по-скоро като йоркширски териери.

Със спретнат черен нос в края, снорките имат по-дълги муцуни от тези на йоркитата. Те имат кръгли тъмнокафяви очи, които изобразяват дружелюбно и бдително изражение. Ушите на тези кученца могат да бъдат или високо поставени сгънати, или малки и изправени, или паднали някъде по средата. И в двата случая те изглеждат сладки и прекрасни. Те имат малки компактни тела, чиито крайници са в голяма пропорция. Опашката е къса или средно дълга и много гъсто окосмена.

Козината и на двамата му родители е с високи изисквания към поддръжката, така че сноркито не прави изключение. Те могат да имат гъста подкозина и дълга копринена козина. Някои снорки имат сива козина на шнауцерите, докато други са с черна и кафява козина. Други могат да имат сива, загоряла или бяла козина. Смилането е минимално при този хибрид, което е предимство за собствениците, тъй като има по-малко кучешки косми около дома, където живее куче от породата снорки.

Как да се грижиш за куче от породата Снорки?

Тъй като собствениците на кучета от породата Snorkie очакват процесът на оформяне да отнеме малко време, това е така, защото и двамата родители на тези кученца имат козина с доста висока степен на поддръжка. Те се смятат за хора с ниска степен на линеене, но козината им е склонна да се заплита и да образува рогозки, поради което ще се нуждаят от цялостно почистване три или повече пъти седмично. В зависимост от прическата на кученцето ви може да се наложи подстригване на всеки 9 до 10 седмици, включено с няколко бани.

Докато прилагате метода на редовата четка, използвайте четки с щифтове, за да почиствате кученцата си, като преди това напръскате козината им с мъгла за разресване. Гребенът “2 в 1” е по-ефективен за използване, докато обработвате упоритите кичури и заплитания. Понякога можете да използвате пръстите си, за да разплетете козината, след което да завършите с гребена.

Ако смятате да почиствате кучето си, докато го къпете, тогава кухненската мивка е достатъчна, тъй като кучето е толкова малко. Шампоаните за кучета са по-предпочитани от човешките, тъй като човешките шампоани могат лесно да раздразнят кожата на кучетата. В случаите, когато вашето кученце има по-дълга копринена козина, благодарение на родителя йорки, най-добре ще се отрази балсамът за кучета. Намокрете кученцето си и го изплакнете добре с достатъчно вода, подсушете го или го избършете с кърпа, след което почистете козината му с бърза четка, за да я направите чиста.

На всеки няколко месеца собствениците на снърки ще подстригват кучетата си. Собствениците на кучета от породата шнауцер териер понякога избират сами да направят подстригването в зависимост от стила. По-долу са дадени някои съвети за оформяне и подстригване на вашето шнорхелче.

Прическите на Снорки се предлагат в различни форми в зависимост от това дали кучето е по-скоро от породата йорки с дълга и копринена козина или по-скоро от породата шнауцер със средно дълга до дълга и жилава козина.

Една от най-популярните подстрижки за кучетата от породата Снорки е подстрижката за кученца. Този специфичен стил прави кученцето ви по-безпроблемно за поддръжка. То се подстригва късо по цялата повърхност, докато някои оставят областта на лицето малко по-дълга. Подстригването може лесно да се направи в уюта на дома ви с помощта на инструкции.

Подстрижката Шнауцер е друга популярна подстрижка за кучетата от породата Снори. Ако кученцето ви е по-скоро минишнауцер, този стил ще му отива, защото обикновено се основава на подстригване. Подстрижете козината на около 2 сантиметра, като оставите козината под корема по-дълга. Козината на краката трябва да се подстриже по обратния кръгов начин, докато козината на лицето трябва да се остави дълга. Гримирането може да се извършва в домашни условия, но ще изисква много практика.

Подстрижката на мече изглежда очарователно на кучетата от породата Снорки. Тази подстрижка прави вашето Снорки да прилича на плюшено животно. Подстрижете козината на тялото късо, около 2 инча, като оставите козината на лицето и краката малко по-дълга. Скулптирайте и заоблете козината, за да придадете вид на плюшено мече. Подстригването може да се извърши и в домашни условия, но също изисква практика.

Трислойното подстригване е известно още като “3 стека” и работи само ако снъркито прилича на йорки. Козината на главата, лицето и ушите се подстригва малко под раменете, докато козината на тялото се подстригва на 2 до 3 инча над земята. Козината около краката се подстригва на един инч над земята. Тази подстрижка е много трудна за постигане и може да се наложи помощта на професионален дресьор, за да се постигне.

Преди всичко не забравяйте да почиствате зъбите на кученцето си от породата шнерлиер всеки ден, за да избегнете натрупването на плака и да поддържате свеж дъх. Също така почиствайте редовно ушите на шнорхела. Ноктите на краката ще се износват по естествен начин, когато кучето ходи по твърд бетон за разходки.
Обучение на Снорки за гърне
Снорките са умни, бързо учещи се и интелигентни кучета. Въпреки това, смеските на йорки като Снорки може да не са толкова лесни за обучение, тъй като понякога могат да бъдат темпераментни и със силна воля. Ако не се въведе ранно обучение, тези кученца могат да възприемат лошо поведение и да използват същото, за да манипулират ситуациите. На собствениците на кучета от породата Снорки се препоръчва да започнат ранно обучение, за да избегнат това.

Като се има предвид, че тези кученца обичат обичта, похвалите и храната, може да се използват тези трикове за обучението им. Смесиците на шнауцер, като кучето Снорки, се учат много лесно на команди и трикове. Въпреки това не е препоръчително да вземете кученцето си у дома, ако не сте готови да се заемете с обучението му през първите дни.

Малките породи също така са склонни към синдрома на малкото куче” – състояние, което не само прави кучето нещастно, но също така става разочароващо и ненаграждаващо за собственика си. Кучетата, страдащи от това състояние, могат да бъдат разглезени, взискателни и да са раздразнителни или раздразнителни.

Добронамерените стопани на кучета могат да бъдат част от този проблем, без да знаят, тъй като се отнасят към кучетата си като към малки деца, като им позволяват да скачат и да се държат хипер, вдигат ги и ги гледат. Когато се практикува ранно обучение, кучето ви няма да страда от този синдром.

Снорките са интелигентни кученца, ако са обучени и се държат добре, обучението на гърне може да бъде много по-лесно. Въпреки това на собствениците се препоръчва да проявяват търпение, последователност и ангажираност, като същевременно включват техники за положително укрепване. Преди да се приберете вкъщи с кученцето, определете мястото, където то ще се изпражнява. Такава, която не се посещава от други домашни любимци и е лесна за почистване. На второ място, определете думи, които да използвате по време на елиминирането.

Дръжте кученцето си под око: След като се приберете вкъщи с кученцето от сместа шнауцер-йори, нахранете кученцето и го наблюдавайте за признаци, че иска да пишка. В зависимост от възрастта ѝ тя може току-що да започне да пишка, вдигнете я до мястото за пишкане, а с развитието на кученцето то ще се научи да ходи на гърне бавно.

Използвайте подсказващи думи: В зависимост от думите, които сте избрали, произнасяйте ги при пристигането в зоната за гърне. Те могат да включват “пишкай” или “ходи на гърне”, като скоро след това кучето ще се научи да свързва думите с тази дейност.

Награждавайте при добро представяне: След като кученцето от смес Шнауцер се изпишка добре, похвалете го, като например. “Добро куче”, можете също така да й предложите време за игра или разходка.

Прекъсвайте инцидентите: Когато кученцето има инцидент, прекъснете го с думи като “Не” или “Спри”, като се уверите, че не викате и не крещите. Кучетата асоциират викането и крещенето с наказания и това може да обезкуражи кученцето да се справя добре. Заведете кучето на определеното място за гърне, за да може то да приключи работата си там. Похвалете кучето и му дайте малко лакомство, щом то направи правилното нещо.

Почиствайте бързо бъркотията: След като кученцето от породата йорки микс отиде да пишка в къщата, почистете бъркотията възможно най-скоро. Забавянето на почистването ще накара вашето йоркширско куче да свърже тази миризма с елиминирането на същото място. Почистете старателно мястото, за да се отървете напълно от миризмата. Използването на почистващи препарати на ензимна основа работи най-добре за премахване на миризмата на кучешка урина и изпражнения от района, за да се предотвратят бъдещи инциденти там.

Хранене на Snorkies

Диетата на Snorkies трябва да се подбира внимателно, тъй като те са склонни лесно да наддават на тегло. Не забравяйте да поставяте храната и прясната им вода на едно и също място, за да създадете постоянство в случай на промяна на средата. Младите кученца трябва да се хранят поне три-четири пъти дневно на малки порции. Това ще помогне на храносмилането им поради малките им стомахчета. Ако се случи да оставите храната отворена през целия ден или решите да ги храните свободно, кученцата могат да се нахранят с всичко, което ще затрудни стомаха им да се справи с нея и да я усвои. Едно нормално кученце от породата “Снорки” трябва вече да е на диета, когато навърши 8 седмици. Кучето от породата шнауцер йорки микс трябва да се храни с висококачествена суха храна за кучета само с няколко лакомства. Разделете храната на две хранения за сутрешно и вечерно хранене.

Когато кученцето снърки достигне зряла възраст на около 9 до 12 месеца, то трябва да се храни с висококачествена суха гранулирана храна за кучета. Въпреки че е много удобна, тази храна ще задоволи хранителните нужди. Добавянето на някои здравословни хранителни продукти, като варени яйца или задушени зеленчуци, може да помогне за поддържането на добро здраве на кучето. За да намалите до минимум риска от стоматологични проблеми при вашето кученце, много ветеринарни лекари препоръчват да храните домашния си любимец със суха храна за кучета.

В случаите, в които сте загрижени за диетата на вашето Snorkies или може би желаете да я промените, консултирайте се с вашия ветеринарен лекар или попитайте развъдчика за препоръки за кучешка храна. Въпреки че храната за домашни любимци се предлага с указания от производителя, не всичко може да е подходящо за вашето куче.